Descriere YEO:
Pe YEO găsești Noi despre vecini si vecinii de la Sergiu Musteata, în categoria Stiinte Umaniste.
Indiferent de nevoile tale, Noi despre vecini si vecinii despre noi - Sergiu Musteata din categoria Stiinte Umaniste îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 36 Lei
Caracteristicile produsului Noi despre vecini si vecinii
- Brand: Sergiu Musteata
- Categoria: Stiinte Umaniste
- Magazin: libris.ro
- Ultima actualizare: 09-04-2025 01:50:37
Comandă Noi despre vecini si vecinii Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Noi despre vecini si vecinii de la libris.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Noi
despre vecini si
vecinii despre noi. Manualele de istorie in Republica Moldova, Romania si Ucraina -
Sergiu Musteata Istoria este considerata, in majoritatea tarilor, o disciplina fundamentala pentru promovarea dezvoltarii intelectuale si crearea identitatii culturale, sociale si nationale. Istoria contribuie la dezvoltarea acelor abilitati si competente care pregatesc elevii si studentii pentru cetatenia activa a unei societati democratice. Este adevarat ca istoria ne ajuta sa dezvoltam abilitati critice, sa intelegem dimensiunile istorice ale prezentului si sa vedem asemanarile si deosebirile dintre culturi, etnii si civilizatii. Cu toate acestea, istoria ca stiinta sociala si ca disciplina scolara este extrem de politizata, sa ne amintim dictonul orwellian: "Cine controleaza trecutul controleaza viitorul; cine controleaza prezentul controleaza trecutul". Prabusirea regimurilor totalitare a creat oportunitati pentru aceste trei tari de a construi societati democratice si de a revitaliza si a rescrie istorii nationale, proces pe care K. Jenkins l-a abordat in cartea sa. Majoritatea transformarilor care au avut loc in aceste societati au fost influentate initial de miscarile nationale si, in unele cazuri, au provocat conflicte intre grupurile etnice. Etnicitatea creeaza frontiere; in contrast, Europa de astazi, in general, tinde sa deschida granitele, si nu sa ridice altele noi. -
Sergiu Musteata