Traim intr-o lume in care religiozitatea capata valente nemaiintilnite de cind valul secularizarii a cuprins Occidentul si se raspindeste la nivel global.
Acest act eliadesc de hermeneutica creatoare continua sa fie reconfortant, stimulativ si chiar soteriologic pentru fiecare dintre noi, intr-un plan mai subtil al existentei noastre.” (Nicu Gavriluta).
Am interpretat astfel trei dintre religiile seculare actuale: corectitudinea politica, Noile tehnologii si transumanismul.
Dar este oare aceasta directia pe care ne-o dorim? Noile religii seculare ridica unele intrebari privind calea pe care am decis sa o urmam si incearca sa aduca lumina in privinta lucrurilor pozitive sau negative care ne-ar putea astepta la capatul drumului.„Am scris aceasta carte cu profunda convingere, inspirata de scrierile lui Mircea Eliade, ca negativitatea secularizarii si crizele aferente pot fi invinse daca decriptam convingator miturile, simbolurile si motivele religioase camuflate in ideologii subversive, filosofii excentrice si tehnologii provocatoare.
Internetul, finantele, noua mass-media, corectitudinea politica, transumanismul sau postumanismul aduc modificari radicale in politica, in societate si in mediile universitare, creind noi religii, cu zei inca necunoscuti.
In volumul sau, Nicu Gavriluta analizeaza ruptura dintre religiile traditionale si Noile religii seculare, care tind sa se generalizeze si sa aduca schimbari majore in viata noastra.
Traim intr-o lume in care religiozitatea capata valente nemaiintilnite de cind valul secularizarii a cuprins Occidentul si se raspindeste la nivel global