Descriere YEO:
Pe YEO găsești Norii/Petru Cretia de la Humanitas, în categoria Books.
Indiferent de nevoile tale, Norii/Petru Cretia din categoria Books îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 27.93 Lei
Caracteristicile produsului Norii/Petru Cretia
- Brand: Humanitas
- Categoria: Books
- Magazin: elefant.ro
- Ultima actualizare: 08-12-2024 01:33:56
Comandă Norii/Petru Cretia Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Norii/Petru Cretia de la elefant.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Fiecare distanta strabatuta de privire in adancul cer e strabatuta catre ceva care, fata de clipa aceasta, este mereu mai vechi, s-a petrecut mai de demult, mereu mai de demult, de la odinioara pana la cel mai vechi odinioara. Jur-imprejur privirea noastra se cufunda in trecut, pana foarte departe, pana la niste lumini atat de vechi cat tineretea lumii. PETRU CRETIA (1927-1997), important filolog, elenist, editor, traducator, eseist. In perioada 1952-1971 a urmat o cariera universitara, fiind asistent, apoi lector la Sectia de limbi clasice a Facultatii de Litere din Bucuresti. In anii 1971-1975 a fost cercetator la Institutul de Filozofie. Din 1975 a ingrijit, alaturi de Dimitrie Vatamaniuc si un grup de cercetatori de la Muzeul Literaturii Romane, sub egida Academiei Romane, editia critica a operei lui Mihai Eminescu. Din 1971 a coordonat impreuna cu Constantin Noica la Editura Stiintifica editia Platon, Opere. Dupa 1989 a condus revista de istorie literara Manuscriptum. Scrieri originale (prima editie):
Norii (Cartea Romaneasca, 1979); Epos si logos (Univers, 1981); Poezia (1983); Pasarea Phoenix (Cartea Romaneasca, 1986); Oglinzile (Humanitas, 1993); Luminile si umbrele sufletului (Univers Enciclopedic, 1995); Catedrala de lumini. Homer, Dante, Shakespeare (Humanitas, 1997); In adancile fantani ale marii (Albatros, 1997). Traduceri (multe insotite de aparat critic): Cinci carti din Biblie / Iov, Iona, Ecleziastul, Ruth, Cantarea cantarilor; Platon, Phaidon, Banchetul si in colaborare Hippias Minor, Ion, Euthyphron, Menon; Dante, De vulgari eloquentia, Epistolae, Eclogae; M. Bontempelli, Oameni in timp; E. Cecchi, Pestii rosii; Longos, Daphnis si Chloe; A. Tilgher, Viata si nemurirea in viziunea greaca; Marguerite Yourcenar, Povestiri orientale, Alexis, Creierul negru al lui Piranesi; Imre Toth, Palimpsest; G. Dum zil, Zeii suverani ai indoeuropenilor; Emil Cioran, Antologia portretului; G. Duby, Cavalerul, femeia si preotul; F. Bluche, De la Cezar la Churchill; Virginia Woolf, Doamna Dalloway, Valurile, Eseuri; T.S. Eliot, Eseuri; Frances A. Yates, Iluminismul rozicrucian; Graham Swift, Ultima comanda.