Ce-ai spune dacă ai afla că tendinţele uşor obsesive ale celui mai bun prieten sau comportamentul ocazional morocănos al copilului tău ar fi rezultatul moştenirii primite de la părinţi doar că nu pe cale genetică? În ultima sa carte-pledoarie pentru rolul creşterii şi educaţiei asupra personalităţii viitorului adult Oliver James pune la îndoială unele dintre cele mai adânc înrădăcinate prezumţii despre felul în care moştenirea genetică ne pune la cale destinul.
Trăieşte în Oxfordshire împreună cu soţia şi cei doi copii..
Este membru în consiliul de administraţie al SPECAL (organizaţie caritabilă adresată bolnavilor de Alzheimer) şi în cel al Homestart (fundaţie caritabilă pentru copii) şi oferă consultanţă în domeniul politicii sociale.
Printre bestsellerurile sale se numără Afluenza (Vellant 2009) Juvenile Violence in a Winner-Loser Culture Britain on the Couch și Politica de birou (Vellant 2014).
Nu ți-e scris în gene este un strigăt împotriva tiraniei „destinului genetic” şi un apel pentru „bună-creștere.”Oliver JAMES psiholog de renume mondial lucrează din 1988 ca scriitor jurnalist prezentator TV şi producător de documentare pentru televiziune.
Ce-ai spune dacă ai afla că tendinţele uşor obsesive ale celui mai bun prieten sau comportamentul ocazional morocănos al copilului tău ar fi rezultatul moştenirii primite de la părinţi doar că nu pe cale genetică? În ultima sa carte-pledoarie pentru rolul creşterii şi educaţiei asupra personalităţii viitorului adult Oliver James pune la îndoială unele dintre cele mai adânc înrădăcinate prezumţii despre felul în care moştenirea genetică ne pune la cale destinul