Cartea Nucile şi sănătatea îşi propune să vă familiarizeze cu cele mai importante zece soiuri de nuci folosite atât pentru proprietăţile lor nutritive cât şi în scop terapeutic.
Urmărind imaginile, lecturând ingredientele veţi constata că aceste fructe lemnoase minunate se pot utiliza în cele mai variate preparate: de la supe, până la deserturi rafinate, dar sănătoase!Nu ezitaţi, încercaţi aceste minunate reţete! Vă dorim sănătate şi poftă bună.
Despre acest lucru conving incitantele reţete culinare prezentate în a doua parte a cărţii.
Succint sunt prezentate componentele sănătoase ale nucilor: proteine, acizi graşi esenţiali, carbohidraţi, minerale, vitamine, fibre alimentare, subliniindu-se beneficiile uimitoare pentru menţinerea sănătăţii organismului.
Rând pe rând sunt trecute în revistă Nucile obişnuite, pecan, cele de Macadamia, alunele, migdalele, fisticul, Nucile de cocos, făcându-se referiri la proprietăţile lor benefice în ameliorarea simptomelor unor boli ca: demenţa Alzheimer, boli cardiovasculare, hipertensiune arterială, tulburări de somn, debilitate nervoasă, varice, constipaţie etc.
Sâmburii crocanţi şi-au făcut din ce în ce mai mult loc în obiceiurile culinare ale popoarelor, depăşind demult stadiul de a fi doar o alternativă la ceva de ronţăit.
Cartea Nucile şi sănătatea îşi propune să vă familiarizeze cu cele mai importante zece soiuri de nuci folosite atât pentru proprietăţile lor nutritive cât şi în scop terapeutic