Romanul „O alta ea” aduce in fata o problema acuta, cunoscuta de catre toata lumea si cu toate acestea nimeni nu ar recunoaste niciodata ca a trecut printr-o situatie similara: cea a relatiilor pe internet.
Neiubirea nu....
Este cunoscuta expresia: „Schimba-te tu!” sau „Vreau sa te schimbi!”, dar asa ceva este imposibil atunci cand nu exista iubire.
In plus, orgoliul, de cele mai multe ori, nu ne lasa, ne ambitionam sa-l schimbam pe cel/cea de langa noi, vrem sa-i dam un alt chip, un alt sens, o alta forma, dar tocmai acest efort continuu ne face sa ne pierdem increderea, sa devenim din ce in ce mai reticenti pana la a opune rezistenta.
Cred ca fiecare femeie merita sa traiasca iubirea in forma aceasta absoluta, pura, simpla, inaltatoare si ca dincolo de vis, iubirea exista.
Niciodata nu am considerat ca barbatii ar fi vinovati de neimplinirile femeilor sau invers, pur si simplu sunt nepotriviri pe care ne temem sa le schimbam.
Cred ca fiecare femeie are nevoie de o iubire unica, de acea iubirea care o transforma in EA.
Apoi ne trezim la o realitate in care nu ne regasim si este prea tarziu pentru orice.
Cred ca fiecare femeie poarta in sufletul ei un dor, pastreaza in adancuri o comoara, se agata de o amintire pentru a merge inainte, se cufunda intr-o poveste imaginara pentru a prinde curaj sa continue.
Dar… timpul nu asteapta.
Asteptam prea mult o schimbare, amanam prea mult o decizie, speram la infinit.
Fiecare om a visat macar o data acest vis: o alta ea.
Romanul poate fi un semnal de alarma: facem prea multa risipa de suflet si de timp.
Poate chiar transformare fizica sa te faca… o alta ea.
O alta ea poate fi cea care viseaza sa fie in locul altei femei, care aspira la altceva similar.
O alta ea poate fi femeia la care viseaza un barbat cu simplitate si onestitate, care sufera incorsetat intr-o casnicie care nu-l implineste.
Iar in acest sir poate fi oricare dintre noi, nici nu conteaza.
O alta ea este, in perspectiva barbatului, o alta femeie care pare mai buna decat cea pe care o are deja, pierzandu-se intr-un lung sir de „ele”.
Apoi m-a condus pe alte cai, nebanuite la inceput: o alta ea – este fiecare femeie ce vrea sa se schimbe in bine, ce are curajul sa-si ia viata in piept si sa lupte cu prejudecatile, sa lupte pentru ceea ce-si doreste, sa renunte, sa accepte, sa faca sacrificii in numele iubirii.
De ce? Simplu, se trezeste spiritul judecatorului corect care vede numai in afara lui, nu si in interior.
Ideea mi-a venit in urma unei discutii cu un adolescent care, cu nonsalanta specifica varstei, mi-a spus ca prefera relatiile pe internet din comoditate, dar apoi mi-am dat seama ca nu e chiar asa! Toata lumea vorbeste cu toata lumea, aici este o panza de paianjen infinita, aici se consuma la foc automat drame si iubiri, revolte si frustrari.
Asa am pornit romanul, plecand de la aceasta idee.
Romanul „O alta ea” aduce in fata o problema acuta, cunoscuta de catre toata lumea si cu toate acestea nimeni nu ar recunoaste niciodata ca a trecut printr-o situatie similara: cea a relatiilor pe internet