Cumpara de la libris.ro

O istorie descriptiva a literaturii romane. Epoca premoderna - Mircea Anghelescu - Mircea Anghelescu


O istorie descriptiva a literaturii romane. Epoca premoderna - Mircea Anghelescu
39.9 Lei

Disponibil

(16-06-2024)
Cumpara de la libris.ro

Produs vandut de libris.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara o istorie descriptiva mircea anghelescu de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru o istorie descriptiva mircea anghelescu

Istoria moderna a literaturii romane nu incepe cu primele opere importante ale perioadei propriu-zis moderne, asa cum se considera in mod traditional, cu opera lui Heliade Radulescu sau G.
Calinescu” (1971-1994), conferentiar (1991-1994) si profesor (din 1994) la Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti; din 2011, profesor emerit; vicepresedinte al Fundatiei Culturale Romane (1994-2003), director al Editurii FCR (1994-1997), vicepresedinte (1995-2009) si presedinte (2009-2011) al Societatii de literatura generala si comparata din Romania.. 1 din Urziceni (1962-1964), bibliotecar paleograf la Biblioteca Centrala de Stat (1964-1967), secretar stiintific al Societatii de stiinte filologice (1965-1971), cercetator stiintific principal la Institutul de istorie si teorie literara &bdquo
G. nr. 1941, Bucuresti) a absolvit Facultatea de Filologie (romana/araba) a Universitatii Bucuresti (1962), este doctor in filologie (1970) al Universitatii Bucuresti; bursa de specializare in literatura comparata la Indiana University U.
S.
A (1980) si bursa DAAD la Berlin si Freiburg (2000) pentru relatii literare romano-germane; profesor la Sc. - Mircea Anghelescu Mircea Anghelescu (n.
Pe realizarile literare, implicit ideologice, ale acestei epoci si pe manifestarile ei se va construi modernizarea tarii si suportul ei public din acea vreme: literatura.
Individuale in general, aceste manifestari nu sunt suficient de importante prin rezultate concrete care sa fie usor de observat, dar creeaza precedente importante: boieri luminati, mici si chiar mai maricei (Vacarestii, Golestii), clerici invatati si sensibili la suferintele credinciosilor (episcopii Chezarie Ramniceanu si Leon Gheuca sau polemisti redutabili ca Gherasim Putneanul) infaptuiesc direct prin texte, prin traduceri, prin predici, prin polemici, raspandirea in public a noului „duh”, a noilor idei.
Asachi, ci cu primele semne ale cresterii culturii si a numarului de cititori de literatura, catre sfarsitul secolului al XVIII-lea, cu manifestarea unor preferinte pentru un alt tip de literatura care se scria in Europa si care incepuse sa fie citita (si treptat tradusa) si la noi: o literatura a sentimentului, a manifestarii personalitatii individului, a nevoii de justitie sociala si de libertate nationala.
Istoria moderna a literaturii romane nu incepe cu primele opere importante ale perioadei propriu-zis moderne, asa cum se considera in mod traditional, cu opera lui Heliade Radulescu sau G


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.
logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse