Ida fixeaza, cu o claritate dureroasa si o sinceritate scanteietoare, rolurile familiale pe care ea si cei de langa ea trebuie sa si le asume sau sa le paraseasca, rand pe rand.
Aubert a scris un mic roman de pionierat despre ce inseamna sa fii o femeie singura in societatea moderna.
Klassekampen.
Obsesia ei spune ceva foarte important despre ce inseamna sa te maturizezi ca femeie: la un moment dat, optiunile se restrang si, in afara de rolul de mama sau sotie, raman putine categorii sociale percepute pozitiv in care sa te integrezi.
Scriitura precisa si intensa a Mariei Aubert, din al doilea ei volum, Oameni in toata firea, aduna la un loc micile fisuri si goluri din viata fiecaruia dintre noi, din care recompune o arhitectura a vulnerabilitatii, dezolanta si induiosatoare, pe alocuri.
Personajul principal al romanului Oameni in toata firea, o femeie singura, fara copii, gaseste speranta in noile practici medicale, incepand procesul de a-si congela ovulele pentru viitor, cand va gasi barbatul potrivit.
Ida fixeaza, cu o claritate dureroasa si o sinceritate scanteietoare, rolurile familiale pe care ea si cei de langa ea trebuie sa si le asume sau sa le paraseasca, rand pe rand