Descriere YEO:
Opera poetica I | Paul - Disponibil la carturesti.ro
Pe YEO găsești Opera poetica I | Paul de la Polirom, în categoria Carte.
Indiferent de nevoile tale, Opera poetica I | Paul Celan din categoria Carte îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Caracteristici și Avantaje ale produsului Opera poetica I | Paul
- Departament: gaming-carti-birotica
- Ideal pentru pasionații de jocuri, birotică și distracție online.
Preț: 54.95 Lei
Caracteristicile produsului Opera poetica I | Paul
- Brand: Polirom
- Categoria: Carte
- Magazin: carturesti.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă Opera poetica I | Paul Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Opera poetica I | Paul de la carturesti.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
„Intr-o poezie lirica scurta, tulburator de densa,
Celan vorbeste despre «de pietre scrisele umbre». Literatura moderna este actionata de o necesitate de a explora aceasta «litografie» si ecriture d’ombres. Ele se afla in afara claritatii si a pasului urmator al limbajului public. Pentru scriitorul de dupa Mallarme, limba preseaza asupra sensului, aplatizindu-l, distrugindu-l, asa cum o vietate din adincuri este distrusa cind este adusa la lumina zilei si la presiunile reduse ale suprafetei marii. Dar ermetismul, pe masura ce se dezvolta de la Mallarme la
Celan, este una din actiunile cele mai radicale impotriva limbii din literatura moderna.” (George Steiner)„Daca as putea demonstra ceva legat de poemele lui
Celan, as spune, asa cum o fac multi: iata despre ce e vorba – de exemplu, e vorba de Auschwitz, sau tema favorita a lui Celan este Shoah (nu-i nici o urma de indoiala!) –, daca as putea dovedi asta si numai asta, as distruge poemul lui Celan. Versurile ar interesa infim daca totul s-ar reduce la ceea ce am vrut sa spun sau la ceea ce cineva crede ca poemul vrea sa spuna. De aceea incerc sa ascult ceva ce nu pot auzi sau intelege, atent sa marchez limitele lecturii mele pe masura ce inaintez in lectura mea. Este ca si cum as spune: iata ce cred eu ca poate cineva reconstitui, ce ar putea insemna aceasta, de ce este captivant, frumos si puternic, in timp ce lasam nespusul intact, inaudibil. De aici vor porni si alte lecturi. E vorba si de o etica sau de o politica a lecturii.” (Jacques Derrida)