Un fals tratat de „poliritmie social-urbana” este cartea pe care o aveti acum in mina! Cincisprezece scriitori romani si straini reconstruiesc fragmente dintr-un oras polimorf, in tesutul caruia coexista solidar mizeria si splendoarea, trecutul si prezentul, Occidentul si Orientul, vitalitatea si descompunerea.
Proteic si stimulind imaginatia celor ce-l strabat, Bucurestiul se cere explorat, descoperit si interiorizat, iubit cu pasiune sau, dimpotriva, detestat cu metoda..
Asa se face ca impresiile, amintirile, reprezentarile fictionale sau reconstituirile istorice pe care le veti citi in paginile acestei antologii nu seamana citusi de putin unele cu celelalte, ca de la reportaj la memorialistica si de la fictiune la abordarea teoretica a tesutului urban, toate textele incluse in acest volum spun povestile unor intilniri singulare cu ipostaze imaginare sau dureros de reale ale orasului nostru.
Surprinzatoare in acest caleidoscop urban, in care Bucurestiul devine personaj central, este diversitatea: diversitatea autorilor convocati, dar si a formulelor discursive la care au recurs pentru a pune in scena un oras cu o mie de chipuri.
Inedita monografie fictionala a unui spatiu in egala masura istoric, fantasmatic si real, antologia de fata reuneste textele unor autori contemporani – prozatori, poeti, critici si teoreticieni literari – romani si straini, pentru care Bucurestiul este un spatiu mitic, ce ascunde in sine nenumarate universuri paralele.
Un fals tratat de „poliritmie social-urbana” este cartea pe care o aveti acum in mina! Cincisprezece scriitori romani si straini reconstruiesc fragmente dintr-un oras polimorf, in tesutul caruia coexista solidar mizeria si splendoarea, trecutul si prezentul, Occidentul si Orientul, vitalitatea si descompunerea