Orasul minciunilor. - The Sunday Times.
O descriere intr-un stil minunat a vietii oamenilor din Teheran – «maestri in manipularea adevarului», spune Ramita Navai –, chiar in momentul in care tara lor pare sa se mai deschida. - The Wall Street Journal O carte fascinanta care pleaca de la premisa ca, pentru a supravietui sub un regim opresiv in care guvernul considera ca are dreptul sa se amestece chiar si in cele mai intime aspecte ale vietii cetatenilor, esti obligat sa minti...
O vedere panoramica asupra societatii din Teheran, de la vilele din nordul orasului care imita arhitectura greceasca si in care locuiesc parvenitii la centrul plin de studenti, comercianti si tinere «suficient de machiate ca sa-l socheze si pe un travestit» si la cocioabele si saracia din sud.
In povestile sale, Ramita Navai ne ofera un tablou memorabil al Iranului modern si ne arata ce inseamna sa traiesti, sa iubesti si sa supravietuiesti sub un regim opresiv.
E o lume a gangsterilor, a mondenelor, a sotiilor supuse si a voluntarilor din militia civila – oameni obisnuiti obligati sa duca o viata neobisnuita.
De-a lungul bulevardului Vali Asr, care strabate Teheranul de la nord la sud, se desfasoara povestile a opt iranieni din diferite clase sociale.
Dragoste, sex si moarte la Teheran Adevaratul Teheran este ascuns vederii: aici prostituatele sint frecventate de mullahi, exista laboratoare clandestine de metamfetamina, fetele apeleaza la chirurgi pentru a-si recapata virginitatea si filme porno facute de amatori sint postate pe internet si vindute in bazaruri.
Orasul minciunilor