Cumpara de la bookzone.ro

Oratorie si procese celebre editia a II-a revizuita si adaugita - Universul Juridic


Oratorie si procese celebre editia a II-a revizuita si adaugita
139 Lei

Disponibil

(03-07-2024)
Cumpara de la bookzone.ro

Produs vandut de bookzone.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara oratorie si procese universul juridic de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru oratorie si procese universul juridic

Elaborarea prezentei lucrari a fost determinata de epuizarea ediției anterioare.
Speram astfel ca, prin diversitatea si ineditul informatiilor in.
Ultima parte este consacrata unor procese celebre din istoria omenirii si a tarii noastre in care s‑au inregistrat grave si triste erori judiciare (ale lui Socrate, Iisus, Ioana D\'Arc, Caragiale‑Caion, Ceausescu).
In capitolul intitulat Plastica oratorica sunt prezentate aspecte cu privire la: limbajul gestual, armonia miscarilor, vocea oratorului (dictie, pronuntie, intonatie, ticuri verbale), umorul si comunicarea (gluma, ironia, zambetul), fizicul si imbracamintea oratorului, roba avocatului. magistrați, inclusiv la unele erori judiciare.
Profitand de ocazie, ne referim și la...
Nu puteau lipsi referirile substantiale –pozitive si negative – la cele doua categorii de oratori avuti in vedere: avocati si politicieni.
X).
IX), precum și ale unor cunoscuți avocați ai zilelor noastre – doctori in drept, universitari (cap.
Aceasta parte include pledoarii a unor maeștii ai barei din trecut (cap. magistrați, insclusiv la unele erori judiciare comise de ei.
Profitand de ocazie, ne referim și la ...
Ca urmare, se fac referiri substantiale, pozitive si negative, la cele doua categorii de oratori (misiunea si rolul lor, laude si critici la care au fost si sunt supusi).
Sunt avute in vedere, in mod special, doua categorii de discurs: discursul juridic si anume pledoaria, instrumentul de actiune al avocatilor, si discursul politic, instrumentul de actiune al politicienilor.
Partea a patra este destinata esentei artei oratorice; se refera la: – discurs, obiectul acesteia; – orator (avocati si oameni politici), subiectul ei; – plastica oratorica, adica la modul in care oratorul isi expune discursul si se prezinta in fata auditorului.
Ajungem si in zilele noastre si redam pledoarii ale unor cunoscuti maestrii ai barei, doctori in drept, universitari.
Partea a treia priveste oratoria la romani, inceputurile sale, biografia si activitatea principala a marilor clasici ai oratoriei romanesti (Mihail Kogalniceanu, Barbu Stefanescu Delavrancea, Nicolae Titulescu si altii).
Partea a doua se refera la aparitia si dezvoltarea oratoriei si a artei oratorice, chiar a retoricii; ea priveste elementele de Oratorie existente in Cartea Sfanta si in poemele lui Homer, contributia in aceasta materie a ganditorilor, filozofilor si oratorilor greci (Pitagora, Platon, Aristotel, Demostene etc.), precum si activitatea laborioasa publicistica si practica a romanilor Cicero si Quintilian.
Dar, in timp ce unii ne incanta si ne capti­veaza (fie ei oratori sau nu), altii, din contra, ne cad greu in a‑i auzi (Dimitrie Gusti).
Toti oamenii vorbesc, cuvantul fiind o caracteristica umana.
Oratoria se realizeaza si se desavarseste prin cuvant, prin vorbire.
Discursul trebuie sa convinga, sa miste si sa placa (ut doceat, moveat et delectat).
Este vorba de o forma a artei (ars), cu un specific cu totul aparte: ea consta nu numai in arta de a compune discursuri, dar si mai ales in cea de a vorbi convingator si frumos in fata unui auditoriu.
Prima parte este consacrata generalitatilor privind oratoria si evolutia acesteia.
In decursul anilor am constatat ca prelegerile noastre sunt mai atractive, mai ușor de reținut, daca le punctam cu anecdote, cu glume etc.
Cititorii se vor amuza cu aforisme, catrene, epigrame si pamflete despre avocati, oameni politici, magistrati. politicieni, carora le este dedicat un capitol distinct, precum si pe orice alta persoana.
Ii poate interesa chiar pe...
Dar ea poate constitui un reper și pentru studentii altor facultati – de stiinte politice si administrative, de stiinte ale comunicarii etc., precum și pentru anumite categorii profesionale – avocati, consilieri juridici, magistrati etc.
Reiteram scopul lucrarii de fața: acela de a oferi studentilor facultatilor de Drept bibliografia minima necesara pentru pregatirea lor initiala in domeniul artei oratorice.
Conținutul sau a fost imbunatațit și dezvoltat prin adaugarea unor noi capitole și informații.
Elaborarea prezentei lucrari a fost determinata de epuizarea ediției anterioare


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.
logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse