Indicatii: -Fiecare bucatarie nationala prefera si prepara anumite tipuri de orez.-Orezul este o alternativa savuroasa a cartofilor sau pastelor.-Culoarea variaza de la brun la alb si rosu.-Asiaticii detin locurile fruntase in topul celor mai longevivi oameni din lume deoarece din alimentatia lor nu lipseste orezul.-Vitamine: B1, B2, B3, B6, A, E, K-Minerale: Ca, Fe, Mg, Pk, Na, Zn, Se Tipurile de OREZ sunt clasificate dupa: -dimensiunea boabelor: lung, mediu si scurt.-dupa textura, de la pufos, la cremos si lipicios.
CompozitieOREZ jasmin, OREZ rosu, OREZ salbatic.
Valoare energetica: 362% kcal (1431% kj)Proteine: 9.8%Carbohidrati: 77%Lipide: 1.8%Fibre: 3.9%.
Indicatii: -Fiecare bucatarie nationala prefera si prepara anumite tipuri de orez.-Orezul este o alternativa savuroasa a cartofilor sau pastelor.-Culoarea variaza de la brun la alb si rosu.-Asiaticii detin locurile fruntase in topul celor mai longevivi oameni din lume deoarece din alimentatia lor nu lipseste orezul.-Vitamine: B1, B2, B3, B6, A, E, K-Minerale: Ca, Fe, Mg, Pk, Na, Zn, Se Tipurile de OREZ sunt clasificate dupa: -dimensiunea boabelor: lung, mediu si scurt.-dupa textura, de la pufos, la cremos si lipicios