Orezul Brun are o concentratie optima de magnaziu iar prezenta potasiului este extraordinar de benefica pentru reducerea aciditatii din sange si pentru mentinerea densitatii osoase.
Astfel se pierde o mare parte din valoarea nutritiva a bobului..
In cazul cerealelor rafinate membrana exterioara si germenul sunt inlaturate in procesul de productie, ramanand doar membrana interioara.
Orezul alb, decorticat, nu contine vitamina B1, asa meat nu va recomandam sa ii consumati singur pe termen lung, ci doar in combinatie cu legume, ciuperci sau came.
Substantele care fac orezul hranitor sunt depozitate preponderent in straturile superioare, care sunt inlaturate in timpul prelucram si rafinam.
Orezul Brun are calitati net superioare celui decorticat: contine complexul vitaminic B (mai ales B6), vitamina E, magneziu, cupru, fier, niacina, fosfor, potasiu, seleniu, zinc, are mai multa fibra si mai multi acizi grasi esentiali nesaturati.
Prezenta potasiului recomanda orezul si in bolile cardio-renale.
Acest fapt ajuta la prevenirea riscului de osteoporoza.
Orezul Brun are o concentratie optima de magnaziu iar prezenta potasiului este extraordinar de benefica pentru reducerea aciditatii din sange si pentru mentinerea densitatii osoase