CE CONTINEProteine 86% asimilabile de organism; minerale: seleniu, magneziu, mangan; vitamine : B1, B2, B3, B6; carbohidrati; fibre; gama-orizanol.
CUM ACTIONEAZAAre efecte benefice asupra tubului digestiv, efecte tonice pentru organism.
Prezenta potasiului recomanda orezul si in bolile cardio-renale..
Acest fapt ajuta la prevenirea riscului de osteoporoza.
Conchistadorii spanioli si portughezi au luat cu ei planta in America Centrala si de Sud.
PENTRU CE RECOMANDAMAre o concentratie optima de magneziu, iar prezenta potasiului este extraordinar de benefica pentru reducerea aciditatii din sange si pentru mentinerea densitatii osoase. 90% din productia mondiala provine din Asia.
Se foloseste la prepararea garniturilor, alaturi de legume, in ciorbe si pentru anumite deserturi cu lapte si budinci mai consistente.
ISTORICSimbol al vietii si fertilitatii, orezul reprezinta principala resursa de hrana pentru mai mult de jumatate din populatia globului.
Are actiune hipotensoare, astringenta.
CUM SE CONSUMAOrezul INTEGRAL fierbe un timp mai indelungat decat cel decorticat, de aceea se pune la inmuiat 6-8 ore inainte de fierbere.
CE CONTINEProteine 86% asimilabile de organism; minerale: seleniu, magneziu, mangan; vitamine : B1, B2, B3, B6; carbohidrati; fibre; gama-orizanol.
CUM ACTIONEAZAAre efecte benefice asupra tubului digestiv, efecte tonice pentru organism