Simbol al vietii si fertilitatii, orezul reprezinta principala resursa de hrana pentru mai mult de jumatate din populatia globului.
Se foloseste la prepararea garniturilor, alaturi de legume, in ciorbe si pentru anumite deserturi cu lapte si budinci mai consistente..
Mod de folosire: Orezul Integral fierbe un timp mai indelungat decat cel decorticat, de aceea se pune la inmuiat 6-8 ore inainte de fierbere.
Are actiune hipotensoare, astringenta.
Are efecte benefice asupra tubului digestiv, efecte tonice pentru organism.
Prezenta potasiului recomanda orezul si in bolile cardio-renale.
Acest fapt ajuta la prevenirea riscului de osteoporoza.
Are o concentratie optima de magneziu, iar prezenta potasiului este extraordinar de benefica pentru reducerea aciditatii din sange si pentru mentinerea densitatii osoase.
Contine proteine 86% asimilabile de organism, minerale (seleniu, magneziu, mangan), vitamine (B1, B2, B3, B6), carbohidrati, fibre, gama-orizanol.
Conchistadorii spanioli si portughezi au luat cu ei planta in America Centrala si de Sud. 90% din productia mondiala provine din Asia.
Simbol al vietii si fertilitatii, orezul reprezinta principala resursa de hrana pentru mai mult de jumatate din populatia globului