Orezul Negru este o alternativa mult mai sanatoasa si nutritiva orezului alb, care este ultra-procesat pentru ca sa devina alb.
Cresterea factorului inflamator este asociata cu boli, precum: ateroscleroza, artrita, cancer, imbatranire si alergii..
Consumul de Orez Negru a fost asociat cu scaderea nivelului de compusi inflamatori, in special specii reactive de oxigen (SRO) si cresterea nivelului de mediatori anti-inflamatori, cum ar fi superoxid dismutaza (este o familie de metaloenzime antioxidante implicate in sistemul de aparare impotriva speciilor reactive de oxigen).
Antocianinele sunt fitochimicale care sa gasesc in produse alimentare de culoarea albastru si violet si care se crede ca lupta impotriva bolilor cronice, cum ar fi cancerul si bolile de inima.
Orezul negru, in urma prepararii, capata o nuanta de violet foarte inchis si este foarte bogat in antocianine.
Este cultivat in special in Insulele Filipine si Indonezia si este consumat mai ales sub forma de taitei, sushi, pudding (budinca) si este folosit in scop decorativ pentru diverse mancaruri.
In comparatie cu orezul alb, brun sau rosu, orezul Negru are si cea mai mare cantitate de proteine si fibre.
Orezul brun si orezul Negru au niveluri similare de nutrienti, dar orezul Negru se poate lauda cu o cantitate mai mare de antioxidanti, fibre, minerale, inclusiv fier.
Orezul Negru este o alternativa mult mai sanatoasa si nutritiva orezului alb, care este ultra-procesat pentru ca sa devina alb