Noi doi (170 pagini) Prefata acestei distopii e semnata de scriitorul Dan Plesa, iar Timisoara Film Society o va ecraniza.
Ritmul naratiunii ramane mereu alert, fara sa se ajunga insa vreodata la acel stil precipitat si eliptic, care face de necitit cartile altor autori din generatia Dianei Farca..
Acestea sunt insa strict functionale, nu devin niciodata un scop in sine.
Istorisirea ei nu treneaza nicio clipa, desi din roman nu lipsesc portretele, descrierile de natura, analizele psihologice.
Diana Farca are o remarcabila intuitie a asteptarilor cititorului.
Va doresc iubire, iertare si liniste! La limita (256 pagini) La limita - Diana Farca, este o carte despre viata, ratacire, putere imensa, regasire, unitate, bunatate, daruire, intelegere, ajutor, adevarata cunoastere, pretuire, invatare si prietenie.
Tot ce avem de pret purtam in suflet si nimic nu se pierde, totul se transforma.
Cartea s-a nascut in cenusa luptelor afective, fiind un spatiu al iertarii, al resemnarii sau al regasirii, in care Maria, Ionut si Mihail sunt azilanti.
Fugim uneori, de frica, din calea iubirii, insa ea este visul lucid care ne reconfigureaza traseele interioare, ne elibereaza de minciunile societatii si ne apropie de esenta vietii.
Cea de-a doua creeaza o punte intre noi si Dumnezeu, amintindu-ne ca suntem fiinte spirituale care traiesc o experienta umana.
Exista suferinta punitiva, cu amprenta unui ego flamand si purgativa, care poarta sigiliul iertarii.
Spitalul de suflete (240 pagini) Am cunoscut iubirea si durerea ca sentimente ingemanate, decantate in Spitalul de suflete .
Toti vrem sa o schimbam, insa orice drum incepe cu noi, ca parte a Intregului.
Lumea e sugrumata de lacomie si renaste prin iubire.
In acest spatiu afectiv arid, David si Martina se indragostesc si rup cutuma, ajutati de o suita de calauze.
In fuga nebuna de pacatul adamic, oamenii confunda solidaritatea cu obedienta si isi cedeaza intimitatea in favoarea perpetuarii speciei umane.
Supravietuitorii revin la povara preindustrializarii, insa cea mai mare problema a comunitatii austere create nu e absenta confortului, ci subpopularea.
Marsala e orasul-stat ridicat pe esafodul Lumii Vechi, care a fost erodata de lacomie, excese si suprapopulare.
Dupa un conflict nuclear la scara larga, planeta devine un desert demografic.
Din cauza memoriei selective, repetam periodic greselile trecutului, pana ii decantam lectiile.
Mesajul cartii e simplu, transpus limpede, alert, concis.
Noi doi (170 pagini) Prefata acestei distopii e semnata de scriitorul Dan Plesa, iar Timisoara Film Society o va ecraniza