De ce suntem blocați într-o cultură a violenței și nedreptății?
Cum se poate recunoaște și aplica idealul transcendent reprezentat de marii maeștri spirituali ai omenirii?
În „Biologia transcendenței”, renumitul Joseph Chilton Pearce examinează înțelegerea biologică actuală a organizării noastre neuronale pentru a afla cum să ne depășim limitările capacităților actuale ale corpului și minții.
A participat la numeroase congrese internaționale și a fost consilier științific laInstitutul HeartMath, Institutul Monroe și Encompass.
Personalitate unică, originală, pasionată și incisivă, a pledat întreaga viață pentru trezirea și evoluția spirituală, așa cum sunt însc.
Când îi permitem inteligenței inimii să înflorească, ne recuperăm adevărata natură și spiritualitatea autentică.
DESPRE AUTOR
Joseph Chilton Pearce este specialist în dezvoltarea copilului, lector și autor ale cărui scrieri se concentrează pe problemele conștienței umane și pe recuperarea practicilor naturale de naștere și creștere a copiilor.
A conferențiat la universitățile Harvard, Oxford, Columbia, Stanford și University of California.
Pearce respinge ipoteza neodarwinistă conform căreia violența este inerentă umanității, identifică religia ca motorul amprentei noastre culturale negative și arată cum interacțiunile inadecvate din copilărie ne blochează inconștient spiritul creator.
Pornind de la descoperiri recente din neuroștiințe, neurocardiologie, antropologie culturală și dezvoltarea creierului, autorul identifică și soluții pentru inversarea acestei tendințe.
Sunt violența și cruzimea înnăscute în natura noastră?
Vizionarul Joseph Chilton Pearce analizează în magistrala lucrare „Moartea religiei și renașterea spiritului” modul în care amprenta noastră culturală imprimă un câmp de forță negativ ce blochează ascensiunea naturală a spiritului către natura sa înnăscută definită de iubire și altruism.
Numai astfel ne recuperăm deplinătatea gândirii, ieșim din bucla comportamentelor distructive și intrăm într-un viitor de pace, conexiune spirituală și evoluție conștientă.
În fiecare colț al lumii există oameni care suferă sau mor din cauza altor oameni. Însă fiecare dintre noi poate răsturna aceste false imperative pentru a ne împlini menirea, aceea în care inima și mintea-creier rezonează în sincronicitate.
Extinzându-și teoriile revoluționare despre minte explorate în bestsellerul „Biologia transcendenței”, Joseph Chilton Pearce explică în cartea „Matricea inimă‑minte” modul în care inima ne furnizează inteligența care ne echilibrează mintea printr-un sistem înnăscut de coerență emoțională-mentală, pierdută de generațiile de azi.
Când ne separăm de inteligența inimii, ne lăsăm în voia creierului nostru reptilian egoist, orientat spre supraviețuire, care ne îndepărtează de potențialul nostru și generează un ciclu nesfârșit de dezastre și crize individuale și sociale.
Oferind dovezi bogate și variate din cercetarea neurologică, civilizații și culturi pierdute, experiențele personale și exemplele unor înțelepți, Pearce ne invită prin această carte la reactivarea motorul evoluției noastre spirituale: matricea inimă-minte.
Suntem făcuți, la propriu, să transcendem.
Dar imperativul obedienței sociale ne contracarează moștenirea genetică, blocându-ne capacitățile transcendente și generând violența în toate formele ei.
Interacțiunile dinamice dintre creier și inimă sunt concepute pentru a ne depăși capacitățile evolutive actuale.
Cercetări recente în neuroștiințe și neurocardiologie identifică cei patru centri neuronali ai creierului și indică faptul că un al cincilea astfel de centru este situat în inimă.
De ce suntem blocați într-o cultură a violenței și nedreptății?
Cum se poate recunoaște și aplica idealul transcendent reprezentat de marii maeștri spirituali ai omenirii?
În „Biologia transcendenței”, renumitul Joseph Chilton Pearce examinează înțelegerea biologică actuală a organizării noastre neuronale pentru a afla cum să ne depășim limitările capacităților actuale ale corpului și minții