Dintre produsele vegetale administrate pe cale orala, solutiile sunt cel mai usor asimilate de catre organism, extractul putand fi administrat si persoanelor cu interdictie la alcool.
Utilizat in medicina traditionala din cele mai vechi timpuri, paducelul isi datoreaza eficienta complexului de substante bioactive alcatuit din: flavonozide, acizi triterpenici, amine si taninuri catehice..
De asemenea, Quercetanus medicul regelui Henric al IV-lea intrebuinta siropul din fructe de Paducel pentru mentinerea sanatatii inimii.
Scrierile medicului grec Dioscoride si ale naturalistului roman Plinius cel Batran amintesc de efectele benefice ale paducelului.
In lunile septembrie – octombrie explozia sa de fructe rosii viu colorate da un aspect sarbatoresc dealurilor si marginilor de padure, unde creste de obicei.
Paducelul face parte din familia Rosaceae, fiind un arbust spinos, de cativa metri inaltime, care la sfarsitul lui aprilie si inceputul lui mai incanta privirea cu ploaia sa de petale albe si care imbie la relaxare cu aroma sa linistitoare.
Dintre produsele vegetale administrate pe cale orala, solutiile sunt cel mai usor asimilate de catre organism, extractul putand fi administrat si persoanelor cu interdictie la alcool