Descriere YEO:
Pe YEO găsești Padurea comestibila. Pentru recolte abundente de la Damien Dekarz, în categoria Hobby Practic.
Indiferent de nevoile tale, Padurea comestibila. Pentru recolte abundente in orice anotimp - Damien Dekarz din categoria Hobby Practic îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 59 Lei
Caracteristicile produsului Padurea comestibila. Pentru recolte abundente
- Brand: Damien Dekarz
- Categoria: Hobby Practic
- Magazin: libris.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă Padurea comestibila. Pentru recolte abundente Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Padurea comestibila. Pentru recolte abundente de la libris.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Padurea comestibila:
Pentru recolte abundente in
orice anotimp / La foret comestible - Pour des recoltes abondantes en toute saison de
Damien Dekarz ne propune un nou model de agrosilvicultura inspirat de padurile salbatice. Mai exact, sustine autorul, putem sa ne amenajam gradinile in care cultivam fructe si legume sub forma unor paduri comestibile in care vita-de-vie se poate catara pe mar, langa care am plantat un alun, langa care creste un zmeur, un capsun si niste ciuperci pleurotus. Exact la fel cum intr-o padure exista pomi de diverse marimi, tufisuri, ciuperci, liane. Pe scurt, pentru
Damien Dekarz, padurea
comestibila este un sistem de productie alimentara care colaboreaza cu natura. Aceasta carte este o invitatie la imitarea naturii. Dincolo de sfaturile pe care le puteti citi sau auzi, va propun sa priviti natura si sa va inspirati din ea in mod profund. Dupa mine, ea e cea care propune cele mai bune solutii. Trainer, designer si lector,
Damien Dekarz popularizeaza permacultura si agroecologia inca din anul 2014 pe canalul sau de YouTube intitulat permaculture agroecologie etc... care are in momentul de fata peste 400 de mii de abonati.Damien a experimentat, creat si inregistrat numeroase tehnici si instrumente de gradinarit usor adaptabile in diverse imprejurari, despre care puteti afla mai multe amanunte pe site-ul sau: permacultureetc. La editura ap! a mai aparut de acelasi autor si titlul Permacultura in gradina luna de luna . Damien Dekarz a copilarit in mijlocul naturii, la tara, in sudul Frantei, ulterior calatorind in jurul lumii si studiind diverse biotopuri. Dupa cum marturiseste el insusi, Amazonia peruana l-a inspirat mult in conceperea padurilor comestibile. Dar autorul a calatorit, studiind diversele soiuri de plante, si in Maroc, in apropierea desertului saharian, a traversat Sahara mauritaniana facand autostopul si a semanat seminte de baobab in Senegal. Odata intors in Franta a creat si a ingrijit, bucurandu-se de rezultate excelente trei paduri-comestibile in care a experimentat aproape tot ce se putea experimenta in materie de padure
comestibila, bazandu-se pe unul din principiile de baza ale permaculturii, si anume, sa te adaptezi intotdeauna in functie de context si sa nu copiezi fara discernamant tehnici luate de-a gata. De altfel, padurile comestibile sunt frecvent intalnite in: Amazonia, in Maroc si chiar in Europa (despre unele dintre acestea puteti citi mai multe detalii in carte). In gradina din Grand-Jas, Damien a reusit sa obtina fructe si legume din belsug si sa creeze un mediu prietenos pentru numeroase specii de insecte si pasari fara sa are, fara sa puna ingrasaminte si pesticide si fara sa ude aproape deloc. In gradina amenajata pe un teren foarte calcaros a reusit sa amenajeze o mica padure comestibila foarte productiva cu putina apa si cu foarte putin spatiu la dispozitie.In prezent autorul locuieste in Limousin, unde administreaza o ferma veche de 4 hectare, cu o casa si doua hambare din piatra. Pe aceste terenuri se afla o padure de aproximativ 4 000 de metri patrati in care s-au plantat in special castani si stejari.In gradina din jurul casei, are cativa pomi fructiferi batrani care produc mere, pere, cirese salbatice si castane. Pajistea de 3 hectare o transforma putin cate putin cu o viziune inspirata din permacultura. Cu alte cuvinte, aici experimentul este in plina desfasurare: Cateva panouri solare si baterii de recuperare ne furnizeaza o parte din energia electrica. Cateva gaini si rate ne dau oua, gradina de legume de aproximativ 350 de metri patrati si sera abunda de legume in mod regulat, un iaz mare de aproximativ 300 de metri patrati ne permite sa pescuim cativa pesti. O iapa si doua magarite intretin pajistile si produc gunoi de grajd. Ne dorim sa redam cat mai mult spatiu naturii salbatice, cu portiuni fara animale domestice si fara plante cultivate. Pe langa asta, activitatea mea principala este plantarea unei paduri comestibile pe mai mult de un hectar. Pana in momentul in care scriu aceste randuri, aproape 1 000 de copaci au fost plantati in mai putin de d