Pe o alee dosnica din Tokyo intr-un subsol racoros se afla o micuta cafenea in care de mai bine de o suta de ani se serveste o cafea pregatita cu arta.
Succesul urias al romanului sau l-a determinat pe Kawaguchi sa scrie doua continuari care s-au bucurat de aceeasi primire entuziasta din partea publicului..
Filmul cu titlul Cafeneaua Funiculi Funicula a avut premiera in 2018.
Cartea s-a vandut in peste 2 milioane de exemplare si a fost ulterior ecranizata cu scenariul scris de autor.
Romanul sau de debut Pana nu se raceste cafeaua 2015 este o adaptare dupa piesa de teatru pusa in scena de 1110 Productions care a castigat Marele Premiu la editia a zecea a Festivalului de Drama Suginami.
A fost producator regizor si scenarist pentru grupul de teatru Sonic Snail.
Books and Bao Toshikazu Kawaguchi s-a nascut in 1971 la Osaka Japonia.
The Sydney Morning Herald Plin de suflet narat intr-o constructie de cuvinte inteligenta cu o desfasurare convingatoare a relatiilor dintre personaje.
O lectura ciudata insa fermecatoare.
The Christian Science Monitor O poveste frumoasa un fel de pilda despre un scaun magic dintr-o cafenea in care daca vrei poti sa te intorci in timp.
Romanul intretese ceea ce pare la inceput doar o escapada bizara cu dilemele iubirii si pierderii familiei si libertatii vietii si mortii.
The Harvard Crimson Kawaguchi are o abilitate fara cusur de a gasi o vibratie emotionala care dureaza.
Acest roman fantastic fermecator este despre descoperirea fericirii in ciuda trecutului pe care vrem cu disperare sa-l revizuim.
Star Tribune Kawaguchi pune la punct un sistem de deplasare in timp nesofisticat de o frumoasa simplitate.
The Arts Fuse Un roman fermecator despre o cafenea japoneza misterioasa in care clientii care se asaza pe un anumit scaun pot sa se intoarca in timp dar numai Pana cand cafeaua se raceste.
Chicago Review of Books Tesand cu inteligenta fire fantastice in ceea ce se dovedeste a fi o poveste captivanta Kawaguchi construieste suspansul scena cu scena alegandu-si cu grija cheile narative.
Pana nu se raceste cafeaua poate ca exploreaza un subiect similar cu al altor romane din acest gen dar limiteaza in mod inventiv mecanica deplasarii in timp la durata unei cafele si asta ii da mai multa semnificatie.
Pana nu se raceste cafeaua romanul de debut al lui Toshikazu Kawaguchi aduce in scena personaje complexe convingatoare emotii intense si o viziune particulara asupra vietii si destinului.
Exista inca sansa de a schimba viitorul.
Adevarul este ca refacerea momentului recuperarea unui gest a unui cuvant ratat in trecut schimba fundamental ceva modul de intelegere de raportare la prezentul neschimbat valorizarea unui om a unei relatii poate a intregii vieti.
Atunci la ce bun sa te mai intorci acolo se intreaba rand pe rand personajele care decid sa faca scurta calatorie.
Iar regula cea mai cruda este ca orice ai face in acele cateva minute prezentul nu poate fi schimbat.
Cea mai importanta este sa bei cafeaua Pana nu se raceste altfel ramai blocat in afara timpului.
Exista insa anumite reguli.
Daca te asezi pe un anumit scaun poti sa te intorci in timp intr-un moment anume.
Dar tihna si cafeaua nu sunt singurele experiente pe care cafeneaua le are de oferit.
Clientii sunt mai mereu aceiasi ocupa mereu aceleasi locuri si isi petrec timpul in acelasi fel.
Pe o alee dosnica din Tokyo intr-un subsol racoros se afla o micuta cafenea in care de mai bine de o suta de ani se serveste o cafea pregatita cu arta