Mitropolitul Irineu Mihalcescu (1874-1948), personalitate proeminenta a teologiei ortodoxe romane din vremea sa, unul dintre cei mai mari dogmatisti ai Bisericii Ortodoxe Romane, a publicat numeroase studii de dogmatica, apologetica, istoria religiilor etc.
Povestire inchipuita, impletita din elemente firesti a caror actiune este posibila, parabola isi atinge scopul, caci cuprinde un adevar, dezvaluie o taina sau indeamna la fapta si credinta..
De aceea, talcul lor a ramas acelasi si astazi si ele se incrusteaza in eternitatea valorilor morale ale Bisericii Sale, valori de care nu se va mai desparti nicicand si pe care le va pastra ca un indreptar si o calauza in aceasta viata.
Parabolele Lui sunt pline de intelepciune si au un farmec cu totul deosebit.
Cu ajutorul acestora, Mantuitorul a cladit temelia Bisericii Sale pe pamant.
Iisus a exprimat o buna parte din invatatura Sa prin parabole, pentru ca adevarul rostit astfel staruie mai mult in minte si te face sa reflectezi mai indelung spre a-i prinde intelesul.
Mitropolitul Irineu Mihalcescu (1874-1948), personalitate proeminenta a teologiei ortodoxe romane din vremea sa, unul dintre cei mai mari dogmatisti ai Bisericii Ortodoxe Romane, a publicat numeroase studii de dogmatica, apologetica, istoria religiilor etc