DACHER KELTNER este profesor de psihologie la Universitatea California din Berkeley, unde conduce Laboratorul de Interacțiune Socială.
Această primă experiență avea să fie. În copilărie, a locuit într-un cartier sărac, a cunoscut oameni de condiție modestă și a fost martorul direct al discriminărilor sociale și rasiale.
Pe de altă parte, toți cei care obțin puterea, spune el, tind să devină egoiști, lipsiți de empatie, violenți și să-și justifice acțiunile creând mituri ale propriei superiorități înnăscute.
Născut în 1962 în Jalisco, Mexic, Dacher Keltner provine dintr-o familie de intelectuali.
Concluziile lui Keltner par a fi de-a dreptul paradoxale: autorul susține faptul că indivizii machiavelici au mai puține șanse decât cei altruiști să capete putere și că în companiile în care sunt multe femei în poziții de conducere există o probabilitate mai mare ca inovația și profitul să crească.
A colaborat cu realizatorii multipremiatului film de animație Inside Out Întors pe dos, a participat la diverse proiecte ale platformei Facebook și ale motorului de căutare Google și a apărut în documentarul I Am.
Paradoxul puterii este una dintre acele cărți destinate publicului larg care duc la schimbări radicale de viziune.
La cursurile sale online despre știința fericirii sunt înscriși peste 300 000 de participanți.
Dacher Keltner face parte din acea categorie de oameni de știință care nu stau închiși într un turn de fildeș.
A publicat peste 190 de articole științifice, a primit numeroase premii pentru activitatea sa și este autorul bestsellerului Born to Be Good: The Science of a Meaningful Life.
Cercetările sale vizează, de asemenea, fenomenul puterii, statutul social și problema inegalității sociale.
Keltner studiază modul în care compasiunea, venerația, iubirea și alte emoții influențează etica.
Renumit expert în originile biologice ale emoției umane, dr. Și-a obținut licența în psihologie și sociologie în 1984 și titlul de doctor în 1989.
DACHER KELTNER este profesor de psihologie la Universitatea California din Berkeley, unde conduce Laboratorul de Interacțiune Socială