Descriere YEO:
Pe YEO găsești Paragina/Vasile Igna de la Cartea Romaneasca, în categoria Books.
Indiferent de nevoile tale, Paragina/Vasile Igna din categoria Books îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 23.4 Lei
Caracteristicile produsului Paragina/Vasile Igna
- Brand: Cartea Romaneasca
- Categoria: Books
- Magazin: elefant.ro
- Ultima actualizare: 05-12-2024 01:40:20
Comandă Paragina/Vasile Igna Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Paragina/Vasile Igna de la elefant.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
La prima vedere,
Paragina este cartea unei mari iubiri si a unui irepresibil doliu. Douazeci si cinci de ani traiti impreuna de Carolina si Axinte sunt mai putin decat o viata; cand unul moare pe neasteptate, cel ramas incearca sa umple golul cu o poveste. Una in care se amesteca nu doar dilemele lor profesionale, ci si trecutul, prezentul si viitorul, timpuri ce nu mai sunt percepute intr-o succesiune fireasca, ci in simultaneitatea lor imanenta, generatoare de intrebari, dileme si putine certitudini. Ceea ce a fost devine o intrebare despre ceea ce este si, mai ales, despre ceea ce va fi, daca va fi. Singura limba care le deosebeste, unindu-le, este cea a fiintei, universal inteligibila, dar niciodata identic articulata. Ea spune povesti diferite, insa niciuna nu poate deslusi semnele si momentul in care se instaleaza degradarea, ruina, paragina si, in cele din urma, abandonul.
Paragina e, asadar, una dintre povestile care isi reprima resemnarea pe masura ce viata inainteaza spre sfarsit, cand dezlegarea si supra- vietuirea se desavarsesc prin zborul din colivia compromisurilor, spaimelor, iluziilor, prejudecatilor. O poveste mai lunga decat viata. Nu exista idei, ci teme interioare. ( Anton Holban, Pseudo-jurnal ) VASILE IGNA (n. 1944, Ardusat, jud. Maramures), poet, prozator, eseist. Absolvent al Facultatii de Filologie a Universitatii din Cluj (1966). Cadru didactic, redactor si sef de sectie (1969-1990), apoi director al Editurii Dacia (1990-1994). In perioada 1994-2007, diplomat insarcinat cu afaceri culturale la Paris, Bucuresti si Berna. Debut editorial cu volumul Arme albe (1969), urmat de alte treisprezece carti de poezie. A mai publicat o carte de proza scurta, trei romane, patru volume de eseuri si doua carti pentru copii. Laureat, in mai multe randuri, al premiilor de poezie si proza ale Uniunii Scriitorilor si ale Filialei Cluj a U.S.R.; de asemenea, castigator al Premiului National Tudor Arghezi pentru opera omnia (2020). Membru al Uniunii Scriitorilor din Romania si al PEN Club.