Lucrarea 
Parchetul European.
Totodata, sunt propuse abordari integrate la nivel european ale unor institutii de procedura penala in vederea indeplinirii efective a scopului pentru care EPPO a fost infiintat. 
In fine, cartea de fata este destinata profesionistilor angrenati in procedurile EPPO, prin faptul ca pune in discutie o serie de intrebari de o insemnatate deosebita, pornind de la probleme teoretice, privind eficienta Parchetului European in atingerea scopului sau declarat, si ajungand la aspecte practice, precum natura termenelor prevazute in Regulamentul EPPO, gestionarea cazurilor prin intermediul Case Management System sau rezolvarea incompatibilitatilor dintre legislatia europeana si reglementarile nationale.
Originalitatea lucrarii reiese si din structura inedita in acest context, tributara delimitarii parte generala-parte speciala, delimitare care insa nu se regaseste in prevederile europene analizate. 
Utilitatea demersului stiintific privind nou creata institutie europeana nu se limiteaza la granitele autohtone, intrucat fiecare capitol porneste de la Explicatii referitoare la reglementarea europeana sau la situatii juridice prevazute exhaustiv de normele europene, valide indiferent de legislatia nationala aplicabila.
Pentru a facilita intelegerea problemelor tratate, cartea contine, dincolo de analiza dispozitiilor europene, comparatii si corelatii intre institutiile corespondente din dreptul roman si studiaza aplicabilitatea concreta in dreptul intern a modalitatii de lucru a Parchetului European (EPPO).
Explicatii trateaza in mod structurat, coroborat si aplicat prevederile reglementarilor europene in materie, impreuna cu dispozitiile corespondente din Codul de procedura penala, relevand astfel chintesenta imbinarii acestora in procesul penal roman, printr-o abordare teoretica, orientata mereu spre practica.
Controverse.
Reglementare.
Lucrarea 
Parchetul European