Dupa cum anunta chiar o parte din titlu - „degetul dumnezeiestii pronii” -, cartea vine ca o mangaiere in intampinarea omului dezorientat in privinta adevaratelor valori si repere ale unei vieti echilibrate, dozate de bunul-simt duhovnicesc.
De asemenea, ne mai atrage atentia tocmai contrastul dintre tendintele moderne negative ale epocii si fenomenul „staretismului” care, in pofida vechimii, ofera solutiile cele mai potrivite pentru a iesi din colapsul sufletesc si pentru a deveni noi insine „degetul dumnezeiestii pronii”, tocmai prin predarea de sine..
Pe deplin ancorat in realitatea noastra, a omului impovarat de bolile si compromisurile societatii pe care o formam si cu care ne-am deprins de la o generatie la alta, Parintele Ioan Krestiankin este un model viu – asa cum il descoperim in marturiile contemporanilor sai, deopotriva mireni, clerici si asceti – in primul rand prin viata sa, dar si prin sfaturile simple si practice pentru oricine.
Dupa cum anunta chiar o parte din titlu - „degetul dumnezeiestii pronii” -, cartea vine ca o mangaiere in intampinarea omului dezorientat in privinta adevaratelor valori si repere ale unei vieti echilibrate, dozate de bunul-simt duhovnicesc