orzo (cunoscut și sub numele de Risoni) este o pască mică uscată în formă de boabe de orez.
Ingrediente: făină de grâu dur* sare (*ingrediente certificate organic BIO).
Valoare nutrițională în 100 g Valoare energetică: 1519 kJ / 358 calorii Grăsimi: 12 g din care acizi grași saturați: 03 g Carbohidrați: 75 g din care zaharuri: 33 g Proteine: 105 g Sare: 001 g Condiții de păstrare recomandate: A se păstra într-un loc uscat și răcoros.
Se toarnă pastele și se fierb timp de 7 minute.
Modalitate de preparare: Fierbeți apă cu sare.
Este perfectă pentru un risotto rapid numit orzotto.
Dar există multe alte moduri de a o prepara de exemplu cu sos de roșii sau pesto de asemenea ca pilaf cu legume la grătar. În Sicilia locul de origine al orzo oamenii folosesc aceste Paste în principal ca garnitură pentru supe.
Din acest motiv produsul se numește orzo care înseamnă Orz în italiană.
Potrivit italienilor boabele seamănă cu cele de orz.
orzo (cunoscut și sub numele de Risoni) este o pască mică uscată în formă de boabe de orez