ng – Paste sub forma de taietei lati din Grau semiintegral, fara ou, cu o textura fina si ferma.
Tara de provenienta: Anglia..
Valori nutritionale UM /100 g Energie kJ 1481 kcal 354 Lipide g 2,1 acizi grasi saturati g 0,4 Carbohidrati g 66 zaharuri g 1,1 Proteine g 14 Sare g 1,9 Produs in Japonia.
Alergeni: contine gluten. * cultivat ecologic.
Ingrediente: faina de grau* 86%, apa, sare de mare.
Se fierb la foc mic 10 minute, dupa care se clatesc rapid cu apa rece.
Preparare: se dau in clocot 2l de apa, se adauga taieteii (cate 100 g pentru o portie) si se amesteca.
Uscarea pastelor dureaza 2 zile in cazul pastelor subtiri (Somen si Soba) si 3 zile in cazul pastelor Late (Udon), dar aceasta uscare si maturare lenta este foarte importanta pentru obtinerea unor Paste de calitate, nutritive si aromate.
O atentie deosebita este acordata si procesului de uscare ce se realizeaza cu aerul cald asigurat de un uscator cu lant cu viteza reglabila.
Ingrediente sunt amestecate la temperaturi scazute timp de 1,5 ore intr-un mixer special, proces ce sustine formarea rapida a glutenului si ca urmare si textura ferma a taieteilor (Koshi in limba japoneza), specifica pastelor japoneze.
Furnizorul acestor Paste Clearspring produce taietei uscati de peste 100 de ani, firma fiind infiintata in 1905 in Japonia.
Aluatul obtinut prin amestecarea ingredientelor este presat si intins cu ajutorul unor role (nu este extrudat), iar taieteii sunt apoi taiati si uscati lent (3 zile) la temperaturi de 28 si 48 grade Celsius, aceasta maturare lenta sustinand concentrarea aromei lor.
Sursa de proteine si fibre cu un continut redus de grasimi, pastele Udon Clearspring sunt produse artizanal dupa metodele traditionale din faina de Grau semiintegrala, faina ce pastreaza stratul aleuronic bogat in proteine aflat la exteriorul endospermului („miezul„ boabelor de grau).
Udon este termenul japonez pentru pastele pe baza de Grau taiate sub forma de taietei lati de 4-6 mm.
Sunt gustoase, se pregatesc repede si sunt usor de adaptat multor preparate culinare asiatice si occidentale (supe fierbinti, preparate prajite rapid in foarte putin ulei, sosuri, saLate etc.). ng – Paste sub forma de taietei lati din Grau semiintegral, fara ou, cu o textura fina si ferma