Inca din Antichitate, in toate culturile lumii reprezentarea plantelor, in general sub forma stilizata, a servit la clasificarea acestora sau ca element decorativ.
Lucrarea se incheie cu un mic dictionar tematic, destinat celor care doresc sa-si aprofundeze cunostintele, dar si celor care intentioneaza sa se initieze in tehnica pastelului..
Cititorilor li se dezvaluie, treptat, tehnica fascinanta a pastelului: cum se alege hartia pentru pastel, ce este un paspartu, cum se imbina culorile, in ce consta compozitia.
Pas cu pas, autoarea ne prezinta cum putem realiza Pasteluri in atelier sau in aer liber, explicandu-ne in amanunt si exemplificand prin lucrarile sale, pline de delicatete si culoare, fiecare faza a modului de lucru.
Reprezentarea plantelor a generat diferite sisteme de simboluri, in functie de epoca si regiune.
Dupa ce ne prezinta pastelul si tehnica obtinerii lui, autoarea ne poarta prin secole, facandu-ne cunostinta cu marii maestri ai pastelului si cu lucrarile lor de exceptie.
Vasele din ceramica, mozaicurile, covoarele, mai tarziu frescele, monumentele funerare, toate erau decorate cu motive florale.
Inca din Antichitate, in toate culturile lumii reprezentarea plantelor, in general sub forma stilizata, a servit la clasificarea acestora sau ca element decorativ