Descriere YEO:
Pe YEO găsești Pastura cruda, 200ml, Bioremed de la Bioremed, în categoria Dietă și Nutriție.
Indiferent de nevoile tale, Pastura cruda, 200ml, Bioremed din categoria Dietă și Nutriție îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 80.3 Lei
Caracteristicile produsului Pastura cruda, 200ml, Bioremed
- Brand: Bioremed
- Categoria: Dietă și Nutriție
- Magazin: liki24.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă Pastura cruda, 200ml, Bioremed Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Pastura cruda, 200ml, Bioremed de la liki24.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Pastura cruda, 200ml, Bioremed Păstura provine din polenul recoltat de albine și depozitat în celulele fagurilor unde, sub influența condițiilor din stup și a substanțelor adăugate de albine, suferă un proces de fermentație.
Proprietăți: - este păstură proaspătă, recoltată din faguri, dar care nu este supusă procesului de uscare;
- conține lactobacili,
- conține niveluri ridicate de vitamine și enzime,
- are gust plăcut;
- protejează funcția ficatului datorită conținutului ridicat de aminoacizi (sunt prezenți toți aminoacizii esențiali într-un raport echilibrat);
- protejează mucoasa intestinală prin furnizarea de nutrimente bogate și ușor asimilabile;
- ajută la reducerea concentrațiilor sangvine de colesterol ,,rău";
- are efect antialergic prin reducerea producției de histamină;
- micşorează efectele stresului;
- datorită conținutului de acizi decanoic și pantotenic contribuie la ameliorarea simptomelor de artrită reumatoidă;
- ajută la detoxifierea organismului datorită conținutului de seleniu;
- utilă în suprasolicitări fizice și intelectuale;
- ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar.
Cum se obține? Procesul de fermentație durează aproximativ 15 zile și are loc în 3 etape:
În prima etapă se dezvoltă bacteria Pseudomonas, aerobă, care consumă întreaga cantitate de oxigen din celula fagurelui, ceea ce va duce la autoasfixia bacteriei.
În a doua etapă, datorită lipsei oxigenului se dezvoltă bacteria Lactobacillus, anaerobă, care folosește glucidele ca sursă de oxigen și produce acid lactic. Acest acid lactic ajunge până la o concentrație de 3% și are ca rezultat scăderea ph-lui și conservarea naturală a păsturii. În urma fermentației lactice crește valoarea nutritivă și datorită măriri conținutului de prebiotice.
În etapa a 3-a, activitatea este preluată de drojdiile de tipul Sacharomyces care utilizează resturile de glucide și definitivează procesul de fermentare.
Diferența dintre polen și păstură:
Păstura este un produs cu o valoare nutritivă de 3 ori mai ridicată, decât cea a polenului inițial introdus în faguri. Compoziția chimică a păsturii este asemănătoare cu cea a polenului din care provine, cu deosebirea că în păstură scade conținutul de zaharuri și crește conținutul de enzime și vitamine. De asemenea, proteinele și glucidele sunt parțial hidrolizate, ceea ce le face să fie mai ușor absorbite în intestine. În păștură, față de polen, apare și vitamina K.
Aceste plusuri care apar în păstură se datorează atât fermentației lactice, cât și modificărilor care apar la nivelul exinei. Exina este învelișul celulei de polen, care în urma procesului de fermentație lactică se sparge, având ca rezultat eliberarea întregului conținut.
Mod de utilizare: Se consumă 1-2 lingurițe pe zi. La nevoie se poate mări doza.
Păstrare: Se păstrează închis ermetic la temperaturi sub 25 grade Celsius.
Prezentare: 200 g