Romania nu este un actor global in relatiile internationale, dar chestiunile geopolitice au suscitat dintotdeauna interes la noi.
Moartea are un miros greu, dulceag - este carnea de om arsa, iar alaturi se poate afla un restaurant plin unde clientii mananca pui si kebab"..
Mortiere, mine artizanale, masini-capcana, tiruri de arme automate. [...] Moartea e la fiecare pas.
In prefata, bine-cunoscutul jurnalist Marian Voicu descrie insista asupra rolului acestui volum in peisajul editorial romanesc si asupra atmosferei generale a cartii: "Catalin Gombos a fost printre primii jurnalisti din lume care au relatat despre capturarea lui Saddam Hussein sau despre torturile de la Abu Ghraib.
De altfel, autorul s-a deplasat in cateva misiuni impreuna cu soldatii romani.
Foarte interesante pentru cititorul roman sunt si paginile referitoare la contributia armatei romane in conflictele din Irak si Afganistan.
In afara consemnarilor pline de emotie si de suspans, cartea contine si zeci de pagini de analiza de mare finete despre complicatul univers politic local, cu conflictele lui seculare dintre siiti si sunniti, despre afirmarea miscarilor religioase si laice si a terorismului, despre fenomenul Primaverii Arabe.
Insemnari din Irak si Afganistan", carte care evoca lumea gazetarilor occidentali, freelanceri sau angajati ai celor mai importante agentii de presa - ziaristi, fotografi, cameramani, lucratori ai organizatiilor neguvernamentale.
Pe baza bogatei sale experiente in spatiul arab, Catalin Gombos a scris volumul "Piano Man in casa razboiului. 1977, Bucuresti), de la Radio Romania si Hotnews, unul dintre specialistii nostri in istoria recenta a Orientului Mijlociu.
Printre acestia se numara si Catalin Gombos (n.
Foarte putini jurnalisti romani au transmis de la fata locului cele mai fierbinti stiri din strainatate.
Romania nu este un actor global in relatiile internationale, dar chestiunile geopolitice au suscitat dintotdeauna interes la noi