Bazaltul este o roca magmatica cunoscuta si sub denumirea de roca vulcanica bazica.
Continut pachet:1 x Piatra 30x20x1,8cmNu este inclus in pachet nici un fel de suport metalic sau de lemn..
Atentie la locul in care puneti Piatra fierbinte: suprafata respectiva trebuie sa reziste la temperaturi inalte, deci recomandabile sunt fierul sau lemnul.
Daca o puneti in apa, in afara de aburii care va pot rani, exista riscul ca Piatra sa crape dupa o vreme, in urma trecerii bruste de la cald la rece.
Nu trebuie pusa in apa cat este fierbinte.
A nu se atinge Piatra o ora dupa ce este luata de pe foc.
Mare atentie la manevrare cand blaturile sunt luate de pe foc sau scoase din cuptor.
Important! A nu se gati carne congelata pe aceste blaturi-plite.
Dupa aceea blatul se scoate si se poate transporta in locul unde urmeaza a se prepara carnea, fructele de mare sau legumele.
Acesta se mai poate incalzi, cu ajutorul unui suport metalic, pe flacara de la aragaz sau pe carbuni, la gratar. 2) folosirea la gatit: blatul se tine 1-2 ore in cuptorul incalzit la 240-260 de grade (se porneste aragazul dupa introducerea blatului si se mareste puterea progresiv).
Se foloseste doar o parte a blatului.
Dupa prima utilizare, o simpla spalare cu apa este de ajuns.
Toate aceste operatiuni sunt necesare pentru o cat mai buna igienizare a pietrei.
Se pune Piatra in cuptor la aceeasi temperatura, pentru inca 30min, poate si mai mult.
Se poate folosi si ulei de floarea soarelui, dar acesta scoate putin mai mult fum.
Se scoate Piatra cu ajutorul unei manusi antitermice si se unge cu ulei de masline pe ambele parti.
Nu se pune in cuptorul deja incalzit pentru ca in timp va crapa.
Se pune Piatra in cuptor si acesta se incalzeste la 200 de grade timp de o jumatate de ora.
Se lasa la uscat.
Descriere:Forma dreptunghiulara 30cm x 20cm Este slefuita doar pe suprafata de gatireGrosimea este de 1.8cmEste o Piatra rezistenta, pentru gatit carne, peste, fructe de mare, legumeGreutatea este de 3,4 kg Mod de utilizare: 1) inainte de prima utilizare: se spala bine cu apa pentru a inlatura eventuala murdarie adunata in urma transportului.
Insa in ambele cazuri, Piatra naturala este cea care pastreaza cel mai bine savoarea preparatelor.
Plitele din Piatra naturala se folosesc pentru mese delicate si elegante, care se servesc in interior sau pe terase, spre deosebire de gratare (tot din Piatra naturala!), care sunt destinate unui alt gen de mese si petreceri.
Deci carnea se va gati mult mai bine, nu va iesi uscata, isi va pastra aroma si fragezimea.
Roca din bazalt se diferentiaza de celelalte tipuri de Piatra naturala prin culoarea inchisa Calitatile pietrei naturale sunt cele care o recomanda de la sine pentru utilizarea in bucatarie: rezistenta termica, transfer termic uniform, aspect placut, intretinere usora, ignifuga, antimicrobiana, costuri accesibileAceste blaturi se folosesc pe post de plita, pentru ca scot mult mai putin fum, iar caldura ramane constanta si uniforma mai mult timp decat in cazul metalului.
Roca din bazalt este formata dintr-un amestec de silicati de fier si magneziu, cu diferite minerale bogate in calciu.
Bazaltul este o roca magmatica cunoscuta si sub denumirea de roca vulcanica bazica