Descriere YEO:
Pe YEO găsești Poeti clujeni postdecembristi | Adrian de la Casa Cartii de Stiinta, în categoria Carte.
Indiferent de nevoile tale, Poeti clujeni postdecembristi | Adrian Tion din categoria Carte îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Caracteristici și Avantaje ale produsului Poeti clujeni postdecembristi | Adrian
- Departament: gaming-carti-birotica
- Ideal pentru pasionații de jocuri, birotică și distracție online.
Preț: 25 Lei
Caracteristicile produsului Poeti clujeni postdecembristi | Adrian
- Brand: Casa Cartii de Stiinta
- Categoria: Carte
- Magazin: carturesti.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă Poeti clujeni postdecembristi | Adrian Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Poeti clujeni postdecembristi | Adrian de la carturesti.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Generatia de care vorbim a avut cateva elemente de catalizare pe care nu le putem ignora. E vorba mai intai de Cenaclul "Zamolxis", infiintat prin noiembrie 1990 pe langa Casa de Cultura a Studentilor si mutat apoi intr-o anexa a Primariei din centru, unde veneau tinerii Horia Muntenus, Ionut Tene, Ioan Pavel Azap, Daniel Mosoiu, Dorin Crisan, Flavia Teoc, Marius
Tion s.a., care la un moment dat au scos si o publicatie cu acest nume, in care s-au afirmat intempestiv si curajos.Grupul lor a beneficiat de la inceput de doi mentori. Unul a fost poetul Teodor Mihadas, cunoscut ca ins neafiliat la ideile regimului, fapt pentru care a fost inchis si hartuit. El reprezenta tenacitatea morala, modul temerar de a infrunta realitatea. Celalalt era "filosoful decrepit" Badica, ins deambulat, boem pana la risipire si neglijenta sociala, cu aparitie stranie de boschetar luminat, risipindu-si inteligenta si experienta culturala in lungi convorbiri amicale, colocvii si solilocvii coerente si incoerente.Cenaclul acesta a atras numerosi studenti si un public divers amator de literatura, in cadrul carora se detasau si doi scriitori deja impusi, Ioan Muresan si Constantin Zarnescu, amandoi cochetand cu o anume publicitate si paternitate tutelara. (...)