Pentru a gasi radacinile companiei Poggio Le Volpi, trebuie sa va intoarceti cu aproape un secol in urma.
Asocieri gastronomice: ideal cu aperitive din fructe de mare, diverse preparate bazate pe peste , branzeturi proaspete sau spaghete alla carbonara..
Temperatura de servire: 6/8°C.
Pe nas se elibereaza arome intense ale fructelor tropicale, dupa care de migdale dulci si alune, flori de portocale si senzati iminerale.
In gura este fructat , floral, moale, sustinut de aRoma si prospetimea excelenta, cu o persistenta minerala foarte lunga si fructata.
Culoare galben-pai stralucitor, cu reflexii verzui.
Fermentarea in rezervoare din otel de 40 hectolitri la temperatura controlata, apoi maturarea in otel pe drojdii inainte de imbuteliere.  
Strugurii sunt recoltati manual,dupa o selectie atenta apoi sunt supusi destemarii la frecventa joasa si zdrobire moale, urmata de scurgerea mustului cu prese pneumatice si decantarestatica.
El si-a transmis pasiunea mai intai fiului sau Armando si apoi nepotului sau Felice, care si-a transformat visul in realitate fondand, in 1996, ferma Poggio le Volpi din Monte Porzio Catone, o zona in care forma terenului este de origine vulcanica si, prin urmare, fertila.
Totul a inceput in 1920, cand Manlio Merge a inceput sa produca si sa comercializeze vin si ulei in vrac.
Pentru a gasi radacinile companiei Poggio Le Volpi, trebuie sa va intoarceti cu aproape un secol in urma