„Cea mai remarcabila descoperire recitind Popoarele, statele si frica pentru prima data in cincisprezece ani a fost sa realizez in ce masura ea mi-a format gindirea si lucrarile ulterioare.
Nu am intentionat sa fac asta, dar asa a iesit cartea...” (Barry Buzan).
El a reusit sa organizeze teoria Relatiilor Internationale in jurul acestui concept.
Cred ca explicatia pentru acest fapt vine din partea lui Ole Waever, care a observat ca PSF a demonstrat ca e posibil sa iei conceptul de securitate in serios si sa il folosesti ca perspectiva analitica pentru multe subiecte vizind relatiile internationale.
Cu alte cuvinte, continuitatile sint multe.
Ceilalti dintre noi desigur ca ma include si pe mine, si nu doar vizavi de relatii internationale si securitate, dar si scrierile mele despre relatii internationale in general.
Ken Booth a spus despre PSF ca ramine cea mai comprehensiva analiza teoretica a conceptului [de securitate] in literatura relatiilor internationale de azi si ca de la publicarea ei, ceilalti dintre noi i-am scris notele de subsol.
Am fost destul de constient de faptul acesta, insa constatarea profunzimii si a detaliilor influentei a fost o surpriza mare pentru mine. „Cea mai remarcabila descoperire recitind Popoarele, statele si frica pentru prima data in cincisprezece ani a fost sa realizez in ce masura ea mi-a format gindirea si lucrarile ulterioare