Cumpara de la elefant.ro

Portrete legendare feminine/Isidora Popescu - Adenium


Portrete legendare feminine/Isidora Popescu
27 Lei

Disponibil

(09-09-2024)
Cumpara de la elefant.ro

Produs vandut de elefant.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara portrete legendare feminine/isidora adenium de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru portrete legendare feminine/isidora adenium

O noua aparitie in Colectia Christia a Editurii Adenium, volumul Portrete legendare feminine, de Isidora Popescu, prezinta noua proiecte de istorie locala, rezultat al cercetarilor facute in arhiva si „pe teren” la manastirile Agapia, Varatic, Neamt, Secu din judetul Neamt, Galata si „Sfintii Trei Ierarhi” din judetul Iasi, precum si la manastiri si obiective istorice de pe muntele Ceahlau si din imprejurimi.
Intai de toate, vom aminti de ruinele Dochiei si legendele Ceahlaului, care rascolesc in.
Vom contura portretele celor mai insemnate personaje feminine ce infrumuseteaza istoria acestui judet.
Am ales spre cercetare si popularizare prin lucrarea de fata un subiect demn de toata atentia.
Drumetii care trec si zabovesc in arealul nemtean pot imprima usor calatoriei lor semnificatie si implinire spirituala, admirand numeroasele obiective turistice.
A fi la inaltimea acestei mosteniri presupune a urma vechile traditii si a nu pierde simtul masurii. (…) Oricine pretuieste trecutul istoric imbogatit cu povesti din vechime si divagatii mitologico literare gaseste indemn si temei pentru a nu se dezice de truda marilor stramosi.
Crucea si toaca au fost mereu reinnoite cand trasnetele si vanturile puternice le distrugeau.
Pe Toaca, pana prin 1954, se afla un postament de piatra cu doi suporti metalici pentru o toaca la inceput din lemn, apoi din metal si un clopot care a sunat secole de-a randul, desteptand sihastrii la rugaciune.
Varfurile cele mai inalte ale Ceahlaului se numesc Toaca si Panaghia, toponime nemaiintalnite in alte parti ale Carpatilor.
Toponimia din acest munte este relevanta.
Exista numeroase marturii care atesta prezenta multor generatii de sihastri si calugari timp de peste sapte secole in Ceahlau.
Grotele muntelui si relicvele schiturilor ne amintesc ca in munti s-a pastrat la vreme de cumpana limba si credinta poporului roman. crestinismul, patruns in Imperiul Roman de Rasarit.
Se stie ca peste credinta dacilor s-a suprapus inca din secolul I d.
Hr. (…) ceahlauMuntele Ceahlau pastreaza o aura mitica si sacra inca de pe timpul dacilor liberi.
In apropiere de Piatra Neamt insa, a fost descoperit un sanctuar dacic si se pare ca pe langa Ceahlau exista o intensa viata religioasa.
Nu stim unde se va fi aflat pe pamantul vechii Dacii acest munte.
Despre un munte sacru numit Kogaionon, unde si avea sihastria omul zeu Zamolxis, pomeneste Strabon.
Ne tragem dintr-un neam care credea in nemurirea sufletului! Marele preot Deceneu aducea jertfe pentru cei disparuti, practicand cultul mortilor.
Stramosii nostri daco-geti socoteau ca zeii locuiesc pe varfuri de munti, aproape de cer, acolo unde inaltimea si linistea indeamna la meditatie spre purificare.
Fiinta umana incepe sa aiba tot mai vadite preocupari artistice si manifestari magice, vizand imblanzirea fortelor naturii.
Uneltele sunt de mici dimensiuni, iar comunitatile umane, urmarind vanatul la mari distante, marcheaza o mobilitate sporita, o instabilitate si o interferenta a ariilor culturale.
S-a acordat o atentie mai mare animalelor mici, ceea ce a determinat si perfectionarea tehnicii de vanatoare.
Oamenii au fost nevoiti sa-si caute alte resurse de hrana.
Odata cu importantele schimbari climatice, s-a produs si retragerea vanatului mare spre nord.
Perioada finala a paleoliticului este marcata de retragerea treptata a ultimilor ghetari, incalzirea climei si formarea unei paturi de sol fertil. prezinta trasaturi specifice epipaleoliticului central european.
Inventarul litic constituit din varfuri, lame, piese denticulare etc.
Cercetarile au scos la iveala o asezare atelier cu caracter permanent, a carei existenta indelungata a fost favorizata de conditiile locale prielnice.
Drumetii care trec si zabovesc cateva clipe in Poiana Scaune ar trebui sa stie ca aici a fost descoperit un nivel de locuire preistoric, de un real interes pentru activitatea arheologica.
Cititi, in avanpremiera, cateva fragmente din acest volum: Incercand o incursiune istorica pe muntele Ceahlau, se cuvine a spune ca acest areal a fost vietuit de oameni din timpuri stravechi.
O noua aparitie in Colectia Christia a Editurii Adenium, volumul Portrete legendare feminine, de Isidora Popescu, prezinta noua proiecte de istorie locala, rezultat al cercetarilor facute in arhiva si „pe teren” la manastirile Agapia, Varatic, Neamt, Secu din judetul Neamt, Galata si „Sfintii Trei Ierarhi” din judetul Iasi, precum si la manastiri si obiective istorice de pe muntele Ceahlau si din imprejurimi


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.
logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse