De-a lungul ultimelor doua secole, capitalismul a suferit schimbari permanente, in urma carora s-a reorganizat si a devenit intotdeauna mai puternic. - The Guardian.
Nici nu mai tin minte cand am citit ultima oara o carte care sa reuseasca de asemenea maniera sa patrunda in jungla viziunilor politice si economice... - Financial Times Mason pune cele mai interesante intrebari, fara sa-i fie teama de directia in care s-ar putea duce totul.
Caci Mason creeaza o fascinanta colectie de idei.
Chiar daca esti un fan al actualului sistem capitalist, ar fi o greseala sa ignori aceasta carte.
Reunind in acest volum reflectii inspirate de autori precum Thomas Piketty, David Graeber, Jeremy Rifkin si Antonio Negri, el ne arata cum putem construi o societate mai echitabila si durabila din ramasitele neoliberalismului.
De fapt, potrivit lui Paul Masson, acest lucru se intampla deja.
In centrul acestor schimbari se afla tehnologia informatiei, o revolutie care, asa cum afirma autorul, are potentialul de a remodela fundamental notiunile familiare de „munca“, „productie“ si „valoare“, dar si de a distruge o economie bazata pe piete si proprietate privata.
Analizand aceasta istorie zbuciumata, Paul Mason sustine ca suntem la un pas de o schimbare uriasa si atat de profunda incat, de data aceasta, insusi capitalismul, sistemul extrem de complex pe baza caruia functioneaza societati intregi, va evolua in ceva cu totul nou.
De-a lungul ultimelor doua secole, capitalismul a suferit schimbari permanente, in urma carora s-a reorganizat si a devenit intotdeauna mai puternic