Autorul trilogiei fiordurilor: Intre cer si pamant, Tristetea ingerilor si Inima omului Reykjavik, anii 1950. - NewsBeezer Norvegia Nimeni pe lumea asta nu mai scrie atat de poetic si de efervescent despre frumusetea si misterul existentei umane ca Jon Kalman Stefansson! - Radioeins Traducere din limba franceza si note de Magda Raduta. iar portretul batranei Kristin cu mintea ratacita, care pleaca si se intoarce, in mod misterios, din propriul trecut, e Stefansson in toata maretia lui. - La Croix Acest roman superb, incredibil cuprinde cea mai frumoasa scena de dragoste pe care am citit-o vreodata...
Un mare roman, atat de plin de viata, incat nu pare a fi doar unul.
Pentru a savura din plin calatoria fantastica prin timp, spatiu si sufletele oamenilor, cititorul trebuie sa accepte sa se piarda in acest vartej care sfideaza recea liniaritate cronologica...
O carte vulcanica ce imbratiseaza decenii intregi...
Imbinand crampeie din viata a trei generatii intr-un mozaic de intuneric si lumina, Povestea Astei e o saga lirica si senzuala despre promisiuni neimplinite si perpetua cautare a fericirii, in care vocile personajelor rasuna intrepatrunse intr-o aurora boreala a memoriei.
Si Asta.
Despre viata si moarte.
Despre Islanda, poezie si dorinta de-a cunoaste lumea.
O poveste despre dragoste si nostalgie.
Insa fericirea e poate doar in cer, si cerul e departe de strazile din Reykjavik, se gandeste Sigvaldi acum, dupa treizeci de ani, prabusit de pe o scara pe trotuarul din Stavanger, langa femeia asta stranie care s-a oprit sa-l vegheze si-i asculta povestea.
Il simte ea insasi pentru Josef, baiatul cu ochi frumosi si nume din Biblie care citeste poezie si viseaza la taramul insorit al Barcelonei.
Il invata din Povestea tulburatoare a unui barbat si a unei femei uniti de singuratate si de greutatile vietii la tara.
Cincisprezece ani mai tarziu, Asta descopera sentimentul al carui nume il poarta la o ferma izolata din Fiordurile de Vest, unde este trimisa dupa ce-i sparge nasul unui coleg de clasa.
Asta pentru ca ast inseamna "iubire" si ea va creste inconjurata de iubire.
Asta ca o eroina a literaturii islandeze.
Intr-un apartament mic de la subsol, Sigvaldi si Helga se abandoneaza pasiunii lor arzatoare si-si numesc a doua fiica Asta.
Autorul trilogiei fiordurilor: Intre cer si pamant, Tristetea ingerilor si Inima omului Reykjavik, anii 1950