Intre toate provocarile cu care s-a confruntat stiinta, intelegerea felului in care percepem, simtim si gandim a avut pesemne istoria cea mai sinuoasa si cel mai grav afectata de prejudecati, dogmatism, interdictii si tentatii nesabuite.
Profesorul Alexandru Babes , eminent specialist in neurostiinte, spune Povestea acestei aventuri a cunoasterii incepand din Antichitatea greaca, in termeni accesibili cititorului neinitiat, insotind-o cu numeroase ilustratii, relatand intamplari uimitoare si facand portrete memorabile protagonistilor ei..
Au trebuit sa treaca peste doua mii de ani de speculatii si cercetari empirice, din vremea cand Aristotel credea ca sediul sufletului e inima, pentru a capata o imagine despre alcatuirea si functionarea creierului - imagine inca aproximativa, din cauza complexitatii creierului, dar pe baza careia, de pilda, pacienti paralizati pot invata sa controleze un brat robotic.
Intre toate provocarile cu care s-a confruntat stiinta, intelegerea felului in care percepem, simtim si gandim a avut pesemne istoria cea mai sinuoasa si cel mai grav afectata de prejudecati, dogmatism, interdictii si tentatii nesabuite