Cartea reprezinta viata reala a unor personaje de conditie medie dintr-un oras mare al Romaniei, la 30 de ani, dupa caderea regimului Ceausescu, problemele reale cu care se confrunta, incercarile de rezolvare care pot constitui un exemplu de urmat pentru membrii familiei sale, pentru prieteni, pentru oricine aflat in cautarea cailor deimbunatatire a nivelului de trai pentru toti cetatenii tarii, pentru munca siperfectionare continua a calitatii vietii.
In timpul liber a continuat, insa, sascrie povestiri si romane publicate prin editurile vremii,urmarind subiecte ancorate in realitatea vietii reale,dezbatand necesitatile dezvoltarii tarii, alinierea laEuropa ca nivel de trai, educatie, sanatate, sport,absolut orice domeniu posibil..
A facut o facultate tehnicasi o munca in aceasta ramura gadind ca primaconditie in viata este sa-ti asiguri un mijloc de trai sigurpentru tine si familie.
A devenit inginerin domeniul de lucrari hidroedilitare si a lucrat in acestdomeniu pana la pensionare.
Inca din scoala, din liceu, a avut inclinatie pentruliteratura si a inceput cu scrierea unor povestiri, schite,nuvele care au avut o buna apreciere din parteaprofesorilor sau a colegilor.
In acest oras autorul si-a facutscoala, clasele elementare si liceul.
La intoarcerea frontului, in 1942, parintii,ingroziti de amenintarile unor deportari, s-au refugiatin Romania, la Brasov.
Sergiu Popovici:Autorul s-a nascut la 23 decembrie 1941 in Bucovina,localitatea Lipcani, langa Cernauti, in vremuri derestriste create de inceperea celui de-al doilea razboimondial.
Echitabil esteun raport de maximum de 20% intre salariul maxim si cel minim pentruabsolut toti bugetarii tarii, iar toate avutiile obtinute fara o justificaresustenabila sa fie confiscate in folosul statului, asa cum fac alte statepe care le botezam capitaliste, S.
U.
A., Franta, dar care urmaresc sipedepsesc cu strictete pe cei care utilizeaza metode ilegale de obtinerea unor castiguri nemeritate.
Se face un apel la inteleptii zilelor de astazi, literati, istorici, artisti sa contribuie mai mult la dezvoltarea tarii, sa se implice prin intrareain parlament si prin formarea unei conduite cinstite de guvernare, deimpartire echilibrata, umanitara a veniturilor tarii, de ridicare a calitatii lanivel European pentru educatie, sistemul sanitar, justitie etc.
Maniu etc.
Kogalniceanu,familia Bratianu, I.
Iorga, M.
Somnul natiunii naste monstri, aparitii pe harta tarii, chiar si pe hartaaltor tari de vile, palate, domenii, paduri ale noilor stapani care s-augandit doar la beneficiul propriu in loc sa conduca tara in spirit umanitar,cu beneficii pentru toata natia, sacrificandu-se in mod crestinesc pentru binele public, care sa reprezinte tinta principala a activitatii lor, precumpersonaje cunoscute ale altor vremuri: N.
Sunt probleme reale, actuale, care dau un simtamant de tristete, de dezamagire fata de neajunsurile societatii careia ii lipsesc conducatoriinecesari pentru schimbarea sistemului general de coruptie care s-ainstitutionalizat in Romania, ceea ce a dus la saracirea populatiei si laimbogatirea peste orice limite a unei oligarhii nascute in noua oranduire, dezvoltata dupa schimbarea lui Ceausescu si intronarea unui "comunismcu fata umana", vorba presedintelui ales in acele vremuri.
Cartea reprezinta viata reala a unor personaje de conditie medie dintr-un oras mare al Romaniei, la 30 de ani, dupa caderea regimului Ceausescu, problemele reale cu care se confrunta, incercarile de rezolvare care pot constitui un exemplu de urmat pentru membrii familiei sale, pentru prieteni, pentru oricine aflat in cautarea cailor deimbunatatire a nivelului de trai pentru toti cetatenii tarii, pentru munca siperfectionare continua a calitatii vietii