Hărțile exercită o atracție misterioasă asupra noastră.
The New York Times Book Review.
O modalitate nouă de a privi hărţile ndash; nu doar ca ajutoare in orientare sau ca opere de artă, ci şi ca modalitate de a inţelege relaţiile internaţionale adesea incordate.
Aruncacirc;nd o nouă lumină asupra realităților fizice care modelează soarta națiunilor, Prizonierii geografiei este indrumarul care ne explică unul dintre factorii determinanți majori din afacerile mondiale.
Icirc;n zece hărți actualizate ale fiecărei regiuni, Marshall explică clar și antrenant strategiile geopolitice complete ale acestor zone-cheie ale globului.
Icirc;n volumul Prizonierii geografiei, experimentatul jurnalist Tim Marshall examinează Rusia, China, Statele Unite, America Latină, Orientul Mijlociu, Africa, Europa de Vest, Japonia și Coreea, Groenlanda și zona arctică ndash; climatele lor, mările, munții, fluviile, deșerturile și zonele de granițe ndash; pentru a ne oferi un context care lipsește adesea din reportajul politic.
Alegerile lor sunt limitate de munți, fluvii, mări și beton.
Toți liderii națiunilor sunt constracirc;nși de geografie. Și, cu toate acestea, cacirc;nd vine vorba de geopolitică, mare parte din ceea ce ni se spune este emis de analiști și de tot felul de experți autointitulați, care au uitat să consulte harta locului despre care vorbesc.
Fie că sunt pergamente antice sau că sunt abia scoase din torpedoul mașinii sau generate de Google, hărțile ne spun tot ceea ce dorim să știm, nu doar despre unde vrem să mergem, ci și despre lume, in general.
Hărțile exercită o atracție misterioasă asupra noastră