Peste tot in jurul nostru observam cum vechile tehnologii pentru iluminat folosind lampi cu filament incandescent, fluorescente sau halogene sunt tot mai putin folosite, fiind inlocuite cu noua tehnologie LED.
Watt: 30W Input Voltage:AC85-256V Light Source:COB LED Lumen:90LM/W Net weight:1.2 KG Lamp size:225x185x90mm Lamp material:Aluminium IP Grade:IP65 Life Span:>50000 hrs PF:0.92 CRI(RA)>80 Working Temperature:-30C- 50C RGB with remote.
Lampile LED se vor aprinde instantaneu, nu va exista ceva vizibil, vreo intarziere la activare iar aprinderea si stingerea lor repetata nu va afecta durata de viata.
Becurile cu incandescenta, desi se aprind intr-o fractiune de secunda, activarea si dezactivarea lor repetata le va micsora cu siguranta durata de viata. Lampile CFL sau fluorescente au nevoie de un interval de timp cuprins intre o secunda si mai multe minute pentru a se ”incalzi” si obtine performantele promise, respectiv culoare si luminozitate mai ales in conditii de temperaturi joase in timp ce activarea si dezactivarea lor repetata le poate deteriora rapid.
LED-urile se aprind instantaneu, aprinderile si stingerile repetate neafectand durata de viata a acestora. 3.
O lampa LED se va incalzi dar foarte putin, maxim 30 grade Celsius, astfel cea mai mare parte din energie va fi folosita pentru a produce lumina. Din pacate, in realitate, orice dispozitiv pentru iluminat va pierde energie incalzindu-se si vom vedea, in cele ce urmeaza, o comparatie intre un bec cu filament, o lampa fluorescenta si o lampa Un bec cu filament incandescent se incinge atat de tare deoarece filamentul ajunge la 3000 de grade Celsius astfel incat pana la 90% din energie e folosita producand caldura si numai 10% pentru a produce lumina. Un dispozitiv pentru iluminare ar trebui sa folosesca, in mod ideal, intreaga energie consumata din retea pentru a furniza lumina.
LED-urile nu se incalzesc la fel ca restul lampilor traditionale. 2.
Astfel, vei obtine o reducere destul de mare pe factura de energie electrica, investitia in LED-uri amortizandu-se rapid. Lampile LED folosesc mai putin cu 50-90% energie electrica decat lampile traditionale cu filament incandescent, fluorescente sau halogene iar diferenta este intr-adevar enorma si decisiva.
LED-urile consuma mult mai putin decat orice alt sistem de iluminat. 1.
Proiectoarele LED stim ca sunt sisteme de iluminat de mare putere, folosite pentru iluminarea spatiilor intinse precum terenuri sportive, parcari, fatade de cladiri, gradini.
Peste tot in jurul nostru observam cum vechile tehnologii pentru iluminat folosind lampi cu filament incandescent, fluorescente sau halogene sunt tot mai putin folosite, fiind inlocuite cu noua tehnologie LED