Acesta este dictionarul ultimativ pentru toti cei pasionati de Provence: selectia personala a lui Peter Mayle de mancaruri, obiceiuri si cuvinte pe care le considera cele mai fascinante, stranii, delicioase sau pur si simplu cele mai amuzante.
Carte recomandata de 
Ioana Maria Lupascu in cadrul proiectului Libris, Oameni si carti ..
Provence de la A la Z este o incantare nu numai pentru fanii tot mai numerosi ai autorului Peter Mayle, ci si completarea perfecta pentru orice ghid despre Provence sau despre Franta.
Si, desigur, scrie despre mancare si vin, vin rose, trufe, masline, pepeni, bouillabaisse, branza care a ucis un imparat roman, ba chiar despre un leac pentru indigestie.
In peste 170 de termeni, Peter Mayle, cunoscutul autor al romanului Un an in Provence, scrie despre subiecte variate, de la arhitectura la zingue-zingue-zoun (in dialectul local, un cuvant care descrie sunetul scos de o vioara).
Desi e organizat alfabetic, aceasta nu este deloc o lucrare de referinta.
Acesta este dictionarul ultimativ pentru toti cei pasionati de Provence: selectia personala a lui Peter Mayle de mancaruri, obiceiuri si cuvinte pe care le considera cele mai fascinante, stranii, delicioase sau pur si simplu cele mai amuzante