Riscul este o dimensiune importanta a existentei umane, fiind prezent la orice pas si in orice domeniu de activitate.
In plus, recomandarile si sugestiile cuprinse in lucrare sunt utile practicienilor care se ocupa de cresterea sigurantei in anumite domenii de activitate..
Diversitatea aspectelor psihologice si a temelor practice abordate ofera o perspectiva clara asupra evolutiei teoriilor, studiilor si principalelor concluzii din Psihologia riscului.
Pornind de la inclinatia naturala a omului de a infrunta imprevizibilul si de la tiparele psihologice aflate la baza asumarii riscului, volumul, conceput ca un manual integrativ, analizeaza acest fenomen complex in contextul celor mai relevante domenii ale psihologiei aplicate societatii romanesti: antreprenoriatul, sanatatea, mediul inconjurator, transporturile, mediul infractional, viata de cuplu si de familie, psihoterapia sau psihotraumatologia.
Dorinta de realizare, teama de esec, anxietatea sau emotivitatea pot influenta negativ atitudinea fata de risc, insa fiecare persoana dispune de propriile mecanisme psihologice prin care poate reactiona eficient in cazurile potential periculoase.
Riscul este o dimensiune importanta a existentei umane, fiind prezent la orice pas si in orice domeniu de activitate