Cititorul de astazi s-a intalnit, probabil, cu o serie de variatiuni ale afirmatiei ca Psihoterapia cognitiv-comportamentala este singura psihoterapie bazata pe dovezi stiintifice, iar psihanaliza e mai degraba religie decat stiinta.
Cartea este folositoare psihologilor, psihiatrilor si psihoterapeutilor care isi doresc sa-si imbunatateasca activitatea clinica apeland la interventii eficiente ale psihoterapiei psihanalitice bazate pe dovezi stiintifice..
Astfel, clinicienii pot afla ce interventii au cea mai mare probabilitate de a duce la rezultate pozitive, atat pentru construirea aliantei terapeutice si sustinerea capacitatii pacientului de a constientiza stari afective, cat si in abordarea diferitelor tulburari psihice: tulburarile anxioase, depresia, tulburarea de panica, tulburarile de comportament alimentar, tulburarile de personalitate borderline.
Un grup de cercetatori de orientare psihodinamica au reusit, in ciuda tuturor asteptarilor, sa demonstreze eficacitatea psihoterapiei psihodinamice si sa identifice procesele esentiale care stau la baza schimbarii sau actiunii terapeutice din astfel de tratamente.
Volumul de fata dovedeste faptul ca aceasta afirmatie nu este adevarata, studiile cuprinse aici aratand ca Psihoterapia psihanalitica este sustinuta de cercetarea empirica.
Cititorul de astazi s-a intalnit, probabil, cu o serie de variatiuni ale afirmatiei ca Psihoterapia cognitiv-comportamentala este singura psihoterapie bazata pe dovezi stiintifice, iar psihanaliza e mai degraba religie decat stiinta