Volumul de fata, Psihoterapie integrativa – Studii, ne aduce in prim plan munca unor viitori psihoterapeuti sau a celor care deja profeseaza in domeniu.
Pe parcursul volumului intalnim o serie de teme de mare interes in aceste vremuri tulburi, si anume, psihoterapia digitala (Vlad Branesc) si modul cum putem construi alianta si relatia terapeutica in mediul online (Gabriela Gujdar).
Enache Ioan vorbeste despre bulimia nervoasa in cadrul modelului integrativ strategic al sinelui si analizeaza cauzele de ordin familial si genetic care pot duce la dezvoltarea acestei tulburari alimentare.
In acest volum avem doua Studii de caz si modalitati de interventie pentru tulburarea de depersonalizare (Branesc Vlad) si reflectare, inteligenta emotionala si coping in supervizare (Ilius-Olariu Ana-Maria).
Rapoartele de evaluare psihologica prezentate la finalul volumului doresc a fi un model pentru psihologii clinicieni in privinta realizarii unui raport de psihodiagnostic si a unor posibile directii de interventie gandite de Cadariu Ioana-Eva in cabinet..
Tamas Roxana defineste si abordeaza rolul schemelor maladaptative in mentinerea tulburarii de stres posttraumatic, iar Andreea Dolores Mihalca face o diferenta intre conceptele de couching, consiliere si psihoterapie, adesea acestea fiind considerate a fi la fel.
Volumul de fata, Psihoterapie integrativa – Studii, ne aduce in prim plan munca unor viitori psihoterapeuti sau a celor care deja profeseaza in domeniu.
Pe parcursul volumului intalnim o serie de teme de mare interes in aceste vremuri tulburi, si anume, psihoterapia digitala (Vlad Branesc) si modul cum putem construi alianta si relatia terapeutica in mediul online (Gabriela Gujdar)