Pudra de roșcove obținută din păstăile comestibile ale unui arbore ornamental, de origine Mediteraneana, este de aceeași culoare și același gust ca și cacaua.
IngredientePudră de roșcove (carob)..
Este mai dulce decât Pudra de cacao și poate fi utilizată în prepararea unei prăjituri sau a unei ciocolate sănătoase.
Datorită efectului antioxidant, Pudra de roșcove reduce apariția bolilor de inimă și crește sistemul imunitar al organismului.
Toate aceste proprietati, fac ca Pudra de roșcove să ajute la reglarea zahărului din sânge, diaree, enterita la copii, slăbiciune de stomac, arsuri la stomac, constipație, infecții gastro-intestinale, diabet, obezitate, infecții, boli ale aparatului respirator (tuse, astm) și tulburări sexuale.
Comparată cu pudră de cacao, Pudra de roșcove are un conținut mai scăzut de grăsimi dar mai ridicat în carbohidrați și zaharuri.
Se poate folosi ca înlocuitor de cacao, adăugat în lapte, prăjituri sau într-o băutura cu apă caldă și zahăr.
Acesta conține 80% proteine, fibre, polifenoli, vitamine și minerale (de două ori mai mult decât cacaua), fier, fosfor, potasiu și mangan.
Nu conține cofeină, teobromină (o substanță organică cu efect excitant al sistemului nervos), gluten, lactoza sau colesterol.
Are un indice glicemic foarte mic.
Este bogată în minerale, fibre, vitamine și calciu, fiind un antioxidant de excepție.
Pudra de roșcove obținută din păstăile comestibile ale unui arbore ornamental, de origine Mediteraneana, este de aceeași culoare și același gust ca și cacaua