Pastaile si pulpa de roscove sunt comestibile, dulci in mod Natural si foarte hranitoare.
Profilurile nutritionale ale cacao si roscovei neindulcite sunt similare; cu toate acestea, roscovul nu contine grasimi si putin mai multi carbohidrati si fibre decat cacao.. pentru cei cu diabet.
Cacao Shapiro remarca faptul ca roscova este, de asemenea, mai scazuta in zahar si grasimi decat unele ciocolate (cacao) si contin proteine, facand-o o alegere excelenta.
Roscov vs.
Decofeinizat Roscovul nu contine cofeina si poate fi o alternativa buna la ciocolata pentru copiii sau adultii care sunt sensibili la cofeina.
Cititi intotdeauna etichetele, totusi, deoarece unele soiuri de roscove indulcite au adaugat ingrediente care pot include lapte.
Vegan si fara gluten Majoritatea soiurilor de roscove neindulcite nu contin lapte.
Prin urmare, roscovul poate fi o alternativa buna pentru ciocolata la acele persoane cu antecedente de pietre la rinichi care trebuie sa manance o dieta cu oxalat redus sau modificat.
O dieta bogata in oxalati va poate creste sansele de a dezvolta pietre la rinichi, mai ales daca aveti antecedente de pietre la rinichi.
Oxalatii sunt compusi naturali gasiti in multe alimente care se leaga de calciu si sunt eliminati in scaun, promovand astfel excretia de calciu.
Nu contine oxalati de levigare a calciului Spre deosebire de ciocolata, roscovanul nu contine oxalati.
Cercetatorii au remarcat, de asemenea, ca sunt indicate mai multe cercetari pentru a determina validitatea rezultatelor.
Intr-o revizuire sistematica publicata in revista Pediatrics, cercetatorii au descoperit ca utilizarea sucului de roscove a fost benefica in tratamentul diareei.
Tratamentul diareei Roscovul este bogat in pectina si taninuri, motiv pentru care a fost utilizat in tratamentul diareei.
Fructele de roscove contin, de asemenea, minerale importante, inclusiv fier, cupru, zinc, mangan, nichel, bariu si cobalt.
Studiile arata ca dietele bogate in calciu pot reduce riscul de osteoporoza si pot ajuta la controlul greutatii.
Doua linguri contin aproximativ 4% din valoarea zilnica recomandata pentru calciu.
Buna sursa de minerale Roscovul este o sursa de calciu.
Unul dintre produsele sale chimice, quercetina (care se gaseste si in mere) sa dovedit a promova moartea celulelor canceroase leucemice.
Bogate in fitochimicale Roscovul este bogat in compusi fitochimici care s-au dovedit in literatura stiintifica ca au activitate antitumorala, antiproliferativa si proapoptotica (dezasamblarea unei celule).
Acesti compusi au fost asociati cu o varietate de beneficii pentru sanatate, inclusiv controlul glicemic (zahar din sange), reducerea colesterolului, efecte anticanceroase si multe altele.
Varietate de compusi bioactivi Pastaile de roscove contin compusi bioactivi, cum ar fi fibre alimentare, polifenoli, flavonoide, ciclitoli, (cum ar fi d-pinitol) si taninuri.
Nutrient-dens si sarac in calorii Amy Shapiro, dietetician inregistrat si fondator al Real Nutrition, spune: „Roscovul poate ajuta si la scaderea in greutate, deoarece consumul ajuta la scaderea cantitatii de grelina (hormonul foamei) produsa in organism si, prin urmare, a apetitului general”.
Beneficii pentru sanatate Descoperiti numeroasele beneficii ale roscovei pentru sanatate si modul in care aceasta poate ajuta in mai multe scenarii diferite.
Sunt adesea folosite in planurile de masa vegane care evita ciocolata cu lapte.
Roscovele nu contin cofeina sau gluten.
Roscovele inlocuiesc adesea ciocolata in retete, producand un produs mai scazut in grasimi, cu fibre mai ridicate.
Pastaile si pulpa de roscove sunt comestibile, dulci in mod Natural si foarte hranitoare