Maca este crescută pentru rădăcina sa, care se folosește atât ca vegetală în alimnetatie cât și ca plantă medicinală.
Este un mic dejun hrănitor, gustos și foarte energizant ..
Se mixează împreună.
Se recomandă a se consumă dimineaţa.
REȚETA SHAKE:Într-un blender punem : 2 linguri polen crud , 1 lingură miere , un pumn de nuci crude, 1 linguriță plină de Maca, un praf de cardamon, 500 ml apă călduță.
Rădăcina de Maca deshidratată are un conținut bogat în: alcalozi, minerale (seleniu, calciu, fier), nutrienți, acizi grași printre care se numără: acidul linoleic, acis oleic, acid pamitic și încă alți 19 amino-acizi precum și poli-zaharuri.
Recomandată pentru:- întărirea sistemului imunitar- măreşte activitatea creierului- îmbunătăţeşte funcţiile organismului- revitalizează şi împrospăteaza starea persoanelor trecute de vărsta a două- energizant- lupta împotriva oboselii fizice şi mintale- asimilarea nutrienţilor din dietă zilnică- întinerire- osteoporoză şi anemie- problemele hormonale la femei - reglează menstruaţia, ameliorează durerile din perioada menstruaţiei,stopează din simptomele cauzate de menopauză.
Maca este cunoscută că având abilitatea de a creşte fertilitatea la bărbaţi fiind consumată şi că afrodisiac, tocmai datorită conţinutului său bogat în vitamine şi nutrienţi.
Se poate consuma în:- sucuri- cereale- iaurt- lapte- salate din fructeAdesea se mai poate folosi în reţetele de ciocolată, prăjituri sau supe.
Doză zilnică recomandată este de: 3 - 5 grame - zi.
Conține circa 60% carbohidrați, 10% proteine, 8,5% fibre dietetice și 2,2& acizi grași.
Rădăcina de Maca este bogată în zaharuri și proteine.
Maca este crescută pentru rădăcina sa, care se folosește atât ca vegetală în alimnetatie cât și ca plantă medicinală